自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

mercurycc 發表於 18-10-15 21:52
原來轉機去,平d嗎?
因見d人係福岡搭船去釜山想試咁玩呀!

本來想搭船,但價錢差唔多,加上啲人話會暈船浪,預訂船位比較麻煩,所以就唔搞啦!而家去九日轉機都係四千蚊搞掂,新年價算係平啦!
I 大蚊豬   

公爵府

mercurycc 發表於 18-10-15 17:35
九洲去過3次都未去晒咁,太多地方喇,
你想去邊先?
去熊本買如果pass 可即日來回,住一晚又得,
睇左條link 啦有興趣

請問如果我想去條link果個one day tour, 係咪訂由HK ---> Fukuoka , 即係福岡機場呢? (唔知道係咪呢個機場?)

請問係咪都去到熊本?

我有個同事話去京都好過福岡, 佢話九州好鄉下(同事係香港人)

翡翠宮

熱狗媽 發表於 18-10-16 12:26

請問如果我想去條link果個one day tour, 係咪訂由HK ---> Fukuoka , 即係福岡 ...

可以去到熊本,建議買JR pass ,只坐去熊本來回都抵返,全程住福岡,慢慢遊
I 大蚊豬   

琥珀宮

自由行啦,我去韓國都係自由行,全部有中文字,我諗日本都係一樣

象牙宮

fionlei88 發表於 18-10-16 12:15
本來想搭船,但價錢差唔多,加上啲人話會暈船浪,預訂船位比較麻煩,所以就唔搞啦!而家去九日轉機都係四 ...
咁等你報告啦!

公爵府

fionlei88 發表於 18-10-16 13:27
可以去到熊本,建議買JR pass ,只坐去熊本來回都抵返,全程住福岡,慢慢遊
...
lunch time時訂左去福岡機票啦....

請問有無酒店推介呢? thx!!

象牙宮

熱狗媽 發表於 18-10-16 12:26

請問如果我想去條link果個one day tour, 係咪訂由HK ---> Fukuoka , 即係福岡 ...
係!福岡機場呀!
熊本要搭車,如果只想一日遊可以買pass 即日來回一程車35-45分鐘,或熊本去福岡返或掉轉就唔洗走回頭路,
咁相比係無咁多人,自己就鐘意小d人,
而家去京都太多大陸人太多人了,
九洲好大架,有d地方真係鄉下,但福岡咩都有的,
只去幾日hea下絕對可以,而家你未去過無咩所謂,
學識左自由行下次再去其他地方都得架。

象牙宮

熱狗媽 發表於 18-10-16 15:05

睇你想住博多定天神再搵酒店,如果要去熊本住博多方便d唔洗搭多程車。

珍珠宮

福岡、大板、東京,邊度平去邊度。十二月頭仲有少少紅葉。第一次去大城市方便plan 又多嘢睇

唔會去沖繩因爲唔夠暖,唔會去北海道因為未有雪滑

侯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

第1次飛我會揀大板,
我仲未夠胆一個人飛,
你去完share下

熱狗媽    發表於 18-10-17 11:50

公爵府

mercurycc 發表於 18-10-16 17:46
睇你想住博多定天神再搵酒店,如果要去熊本住博多方便d唔洗搭多程車。
好呀,多謝意見

翡翠宮

熱狗媽 發表於 18-10-16 15:05

如果要方便搭車就住博多啦!天神方便shopping
I 大蚊豬   

首頁

尾頁

跳至