左側睡還是右側睡

蔡小姐0712
|
請教一下,懷孕27週多是應該左側睡還是右側?
感覺左側睡有點呼吸不過來,右側睡就舒服好多。但網上好多人都話應該左側睡。
Mrs_Tiu
|
我平時訓慣右側,60%時間右側,40%左側,最緊要訓到
蔡小姐0712
|
Mrs_Tiu 發表於 18-10-12 07:18
我平時訓慣右側,60%時間右側,40%左側,最緊要訓到

我都係習慣右側訓,不過有朋友又話左側訓對bb比較好,但是我左側睡訓覺得唔舒服
Mrs_Tiu
|
蔡小姐0712 發表於 18-10-12 07:26
我都係習慣右側訓,不過有朋友又話左側訓對bb比較好,但是我左側睡訓覺得唔舒服
...

左側壓著心臟,反而不舒服
醫生話左側好,儘量配合啦
平時習慣右側同平訓
Chingyeeyeee
|
蔡小姐0712 發表於 18-10-12 07:04
感覺左側睡有點呼吸不過來,右側睡就舒服好多。但網上好多人 ...

訓覺時就左側,但成日訓醒都變左平訓左或右側咩姿勢都好,我覺得最緊要自己訓得著
Miko3B
|
感覺左側睡有點呼吸不過來,右側睡就舒服好多。但網上好多人 ...

大部份時間左側睡,仰睡幾分鐘對腳就麻麻哋,右側睡又唔舒服,so每晚只一個姿勢到天光
Kakababeeeee
|

我都係左側多,五舒服再轉右側,平躺訓個肚就好五舒服啊,上網睇就話左側好d
Connie_cat
|
Kakababeeeee 發表於 18-10-12 08:43
我都係左側多,五舒服再轉右側,平躺訓個肚就好五舒服啊,上網睇就話左側好d
...

我而家差唔多34週,我每晚都係咁,唔洗勉強一定左側瞓,唔舒服就轉下右側,最緊要自己瞓到,平瞓就最唔舒服,所以每晚都左轉右轉咁瞓
google_hi
|
訓得舒服就好
ipcs
|

兩邊都有瞓,我都聽過向左會好d。
hungboey
|
兩邊反, 只訓一邊會好累.
wowobibi
|
左側係好d...但無話右側唔好/有害,最緊要係訓得舒服遮,睡眠足最緊要
我要做媽媽
|
我係點舒服就點訓既
RubyYu07
|
我都係聽網上講話左側訓好D,所以一直都keep住左側訓