是我有問題嗎?

Pink_Cake
|

有間公司仔俾freelance 我做,有個女員工同我接觸開,之前佢都會好急比野我,如WhatsApp 晚上 十一點幾,叫我第二去佢公司,夜晚9:00 後又叫我即刻send啲嘢俾佢!咁完成左個job, 我突然醒起佢好耐未俾票我,我怕自己唔記得就晚上12點左右WhatsApp 佢「問」幾時有票、(我係好客氣問)、佢覆我閙我追佢錢話我為人有問題,要追office hour 追。我呆左我話其實我不預你即回, 我亦不是追只是問。

佢仲繼續話我影響佢心情!
我好無奈
我根本都唔係咁意思!
你地覺得點?

sugarcheung
|
理得佢
今天9點正再追過

如果佢之前都有試過11點幾what app 你,我會理解為佢係接受放工後收what app
PCCW2319
|
Pink_Cake 發表於 18-10-12 08:24
有間公司仔俾freelance 我做,有個女員工同我接觸開,之前佢都會好急比野我,如WhatsApp 晚上 十一點幾,叫 ...

收完錢, 就唔好再接佢job(如果有等揀)。

如果唔係就以後夜上收到佢whatsapp, 係佢office hour至回覆佢。
|
有間公司仔俾freelance 我做,有個女員工同我接觸開,之前佢都會好急比野我,如WhatsApp 晚上 十一點幾,叫 ...

免費幫佢做好唔好,儍儍哋
mmmo
|
我呆左我話其實我不預你即回, 我亦不是追只是問。
好矛盾喎⋯⋯
raven
|
以後工事工辨, office hour 先回覆
Pink_Cake
|
sugarcheung 發表於 18-10-12 08:28
理得佢
今天9點正再追過

係.
就因為佢之前咁夜搵我,我先覺得佢唔介意
Pink_Cake
|
20162016 發表於 18-10-12 08:42
免費幫佢做好唔好,儍儍哋
咪係囉..

木土土
|

答佢無問題,話以後大家office hour才whatsapp 聯絡。

之後,office hour你狂追佢(每天一次)追人工。若non-office hour佢whatsapp 你,就鬧鬼佢!
Pink_Cake
|
mmmo 發表於 18-10-12 08:47
好矛盾喎⋯⋯

我意思係, 我SEND 比佢其實只係問一下, 其實WHATSAPP 好處係唔洗即回.
同埋我不是命令式, 我估不到佢咁大反應鬧我姐,佢其實可以話明天覆你都得或唔回我.
大家好來好去.

Mrs9588
|
mmmo 發表於 18-10-12 08:47
好矛盾喎⋯⋯

樓主應該係怕第二朝會忘記,所以晚上send 定 message,等對方聽朝睇到再覆
Pink_Cake
|
Mrs9588 發表於 18-10-12 08:59
樓主應該係怕第二朝會忘記,所以晚上send 定 message,等對方聽朝睇到再覆
...
係呀! 就係咁.

Pooh529
|
有d人係咁無賴,幫佢做野好似唔使出返錢比人咁,拖得就拖,之後又好似無回事咁
遇到呢d人唔使太上心
sushiroll
|
raven 發表於 18-10-12 08:48
以後工事工辨, office hour 先回覆

tester5
|

只許州官放火,不許伯姓點燈囉。

佢可能心情剛好唔係咁好,跳左制,唔好刺激佢,唔需要再回,比時間佢冷靜下。Office hour時再狂追。

盡早終止關係,或小接觸。。。無謂被人影響自己心情。
蛋皇哥0127    發表於 18-10-12 14:19
miniyan
|

佢以為彈job畀你做,大哂呀
貨就交左,錢就未收到
追都好正常

辦公時間一日打3次電話畀佢
追到佢暈
BGCOME08
|
佢平時10點11點send嘢俾你都一樣騷擾,但我唔會成12點咁夜send嘢俾人,總有好多方法令自己第二日記得send。
Pink_Cake
|
BGCOME08 發表於 18-10-12 09:27
佢平時10點11點send嘢俾你都一樣騷擾,但我唔會成12點咁夜send嘢俾人,總有好多方法令自己第二日記得send。 ...

唔會啦之後!不過其實我平時冇咁夜send 比人架,只不過佢之前都咁嘅時間聯絡過、我巳為佢冇野。

Pink_Cake
|
tester5 發表於 18-10-12 09:23
只許州官放火,不許伯姓點燈囉。

佢可能心情剛好唔係咁好,跳左制,唔好刺激佢,唔需要再回,比時間佢冷 ...

係囉!就算換是我,我最多唔覆姐,都唔洗係咁閙我呀!話我影響佢心情?佢咁様鬧我唔影響我咩?大家一齊合作唔洗咁呀
Pink_Cake
|
miniyan 發表於 18-10-12 09:27
佢以為彈job畀你做,大哂呀
貨就交左,錢就未收到
追都好正常

我都覺得佢自以為比野我做大曬咁。