自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Pink_Cake 發表於 18-10-12 08:24
有間公司仔俾freelance 我做,有個女員工同我接觸開,之前佢都會好急比野我,如WhatsApp 晚上 十一點幾,叫 ...

“如WhatsApp 晚上 十一點幾,叫我第二去佢公司”.....

咁如果真係搵你上佢公司,咁佢打俾你話你宜家立刻到佢公司,你又會覺得佢太趕喎!你又會想佢早啲通知。
不過,算啦,佢係甲你係乙。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

以後工事工辦 過office hour 嘅order一律唔做

禁止訪問

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

客氣咁問聲無乜問題

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Pink_Cake 發表於 18-10-12 08:52
係.
就因為佢之前咁夜搵我,我先覺得佢唔介意

佢唔介意咁夜揾你,但好介意人哋咁夜揾佢

珍珠宮

Pink_Cake 發表於 18-10-12 08:24
有間公司仔俾freelance 我做,有個女員工同我接觸開,之前佢都會好急比野我,如WhatsApp 晚上 十一點幾,叫 ...

好Q憎呢啲人,平時十一點傾開 whatsapp 又 hehe haha, 一講正經嘢,就話人影響佢心情,眼中只有自己,不知所謂!
我舊公司有件大舊衰都係咁!

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

佢咁夜send野比你做就得,你催佢比錢就話夜又盛

珍珠宮

王國教室勳章

要大家都尊重對方啦。
佢過office hour 叫你做就得,你問下佢出票就咁?

男爵府

amyamy123 發表於 18-10-12 13:21
佢咁夜send野比你做就得,你催佢比錢就話夜又盛

我真係估唔到佢咁樣回覆我

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我會同佢講唔好意思。
然後明天9點準時追佢。
然後佢以後非辦工時間同我講野,我都會copy番佢D說話比佢睇。

水晶宮

收完票以後唔再同佢做野
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

男爵府

Poyau 發表於 18-10-12 13:00
客氣咁問聲無乜問題

我真係好客氣講囉!佢啲態度差我10陪

寶石宮

2023年兔年勳章

Pink_Cake 發表於 18-10-12 13:55
我真係好客氣講囉!佢啲態度差我10陪

不用上心

珍珠宮

你冇問題
呢個世界,做服務提供者普遍都被認為係下家、僱員
我做補習都係咁,也算是freelance 吧

我一向有提供免費whatsapp 問功課服務
Whatsapp 係有寫明夜晚12點後不回覆
試過有家長見到我未睇未覆
打咗十幾個電話俾我,催我覆
當時我真係瞓瞓下被嘈醒
哇,真係有一刻想掉爛部電話
真係乜人都有

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

Pink_Cake 發表於 18-10-12 13:48

我真係估唔到佢咁樣回覆我

你同佢講以後只係office hour 先收order, office hour以外時間都唔會接,急果d野叫佢早d比,唔係佢11點比完第二朝交就交

首頁

尾頁

跳至