哪種魚油產品可有效提升專注力?

Rainyok
|

我上網見好多網站都說自己的魚油產品有效提升專注力,免疫力等功效。
其實魚油真的那麽有效嗎?一個好動嘅小朋友飲咗就會乖d,專心d,真係好神奇
有冇JM嘅小朋友試過魚油產品後真的改善專注力?哪種魚油產品比較可信可靠?我想買盒無副作用嘅魚油俾我仔仔食,希望改善他專注力問題
sushiroll
|
Omega 3
Rainyok
|
sushiroll 發表於 18-10-12 09:14
Omega 3

咩牌子?
starrymama
|
如果已經做左正式評估, 專家應該有敎, 問返專家.

如果只係自己覺得個細路有問題, 就自己食藥先.
spikenard
|
用遊戲方法,見效的
sushiroll
|
Rainyok 發表於 18-10-12 09:20
咩牌子?
咩都okay啊,同cod liver oil, 我自己買Holland and Barrett, 香港好似watsons 有,我自己似前Law school exams都有食,我都要再買,等我weekend check check 邊幾隻再話你知
patpat234
|
我仔女食 vegepa, 同時戒甜,色素
|
smart fish~
Rainyok
|
patpat234 發表於 18-10-12 09:44
我仔女食 vegepa, 同時戒甜,色素

妳囡食咗有改善嗎?
patpat234
|
Rainyok 發表於 18-10-12 11:03
妳囡食咗有改善嗎?

囡幼稚園時食,專注力睇唔到分別,抵抗力好左就真,佢係見哥哥食佢又要。
佢有專注力不足,但好中意上堂學新野,所以佢上堂一直都無問題。

仔食嘅時候已經p3 ,上堂非常明顯專心左,老師專登同我講佢上堂留心左好多。
都係專注力不足,之前上堂會攪筆袋,攪書包,遊雲。
Rainyok
|
patpat234 發表於 18-10-12 11:25
囡幼稚園時食,專注力睇唔到分別,抵抗力好左就真,佢係見哥哥食佢又要。
佢有專注力不足,但好中意上堂學 ...

睇妳咁講好似唔錯,等我買番樽試下
patpat234
|
Rainyok 發表於 18-10-12 11:28
睇妳咁講好似唔錯,等我買番樽試下

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1230470
Rainyok
|
patpat234 發表於 18-10-12 11:33
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1230470

妳囡食Vegepa定Super Vegepa?
patpat234
|
Rainyok 發表於 18-10-12 12:24
妳囡食Vegepa定Super Vegepa?

其實呢唔需要係 post問完 pm又問
佢食普通的,當年未有super
Poyau
|
patpat234 發表於 18-10-12 11:33

謝謝分享
tsung
|
Rainyok 發表於 18-10-12 08:25
我上網見好多網站都說自己的魚油產品有效提升專注力,免疫力等功效。
其實魚油真的那麽有效嗎?一個好動嘅小 ...

可以試吓去萬o請藥劑師介紹
Rainyok
|
tsung 發表於 18-10-12 13:17
可以試吓去萬o請藥劑師介紹

明白
tsung
|
Rainyok 發表於 18-10-12 13:21
明白

yaumuimui
|
patpat234 發表於 18-10-12 11:25
佢有專注力不足,但好中意上堂學 ...

請問你囝囝一日食幾多粒?
patpat234
|
yaumuimui 發表於 18-10-12 14:04
請問你囝囝一日食幾多粒?

p3果時一開始應該係每日2粒,如果無記錯。