7仔燒賣

SHIRELYYW
|
唸住早左落車,日日都見到咁多人排隊,咪試下,點知一黎就中招,黑仔都爆,隔夜’叔‘燒賣都攞出黎,永無下次。

我還是食回我的外賣牛面餐好過
S_family
|
佢d燒賣一d都唔好食,魚旦都係一間間,我見d人買撈麵多,佢個撈鳥冬都可以接受ge
sushiroll
|
我冇食過
queenyeeyee
|
我記得好多年前幾好食的,不過唔知幾時開始轉咗用第二隻燒賣就好難食
Kiko仔
|
我由佢6蚊串燒賣買一送一既年代己經開始幫襯,都無係7 仔食到"叔" 既野食喎,不過佢D 燒賣越黎越貴,又唔抵食,我少買左好多。估唔到依家咁差。
鍾小bb
|
我淨係買魚蛋
算死草
|
Kiko仔 發表於 18-10-12 09:21
我由佢6蚊串燒賣買一送一既年代己經開始幫襯,都無係7 仔食到"叔" 既野食喎,不過佢D 燒賣越黎越貴,又唔抵 ...

而家好似$10十粒,算平了。
Poyau
|
sushiroll 發表於 18-10-12 09:08
我冇食過

魚蛋好食啲 想試兩樣可叫每樣5粒
tsung
|
Kiko仔 發表於 18-10-12 09:21
我由佢6蚊串燒賣買一送一既年代己經開始幫襯,都無係7 仔食到"叔" 既野食喎,不過佢D 燒賣越黎越貴,又唔抵 ...

好耐冇食佢d燒賣了
kkttssng
|
咁請問有邊一間啲燒賣同魚蛋好食呀?
jasmineoj
|
我覺得全部都麻麻地
ckfamily
|
燒賣勁難食,我會食粉果
ccli629
|
如果放假, 我會自己喺屋企蒸四海燒賣. 我覺得最好食.

旺角街市賣$13/包咋
sushiroll
|
Poyau 發表於 18-10-12 12:43
魚蛋好食啲 想試兩樣可叫每樣5粒
等我搵日試下先,真系未食過7仔的 cooked food
Vin仔媽
|
我好耐都無幫襯喇!
canali68
|
7仔啲燒賣真係麻麻,咖哩魚蛋比較好食
思澄爸爸
|
queenyeeyee 發表於 18-10-12 09:17
我記得好多年前幾好食的,不過唔知幾時開始轉咗用第二隻燒賣就好難食
...

自金融海嘯前佢d燒賣幾好食,之後好多鋪都縮皮,佢d燒賣冇咁好食,但都叫做出面無嗰款。前排食佢,已經變咗好似用一個叫「街頭燒賣」嘅牌子,no good!
1928mickey
|
未衰過麵粉燒賣
叮妹
|
鍾小bb 發表於 18-10-12 11:12
我淨係買魚蛋

呢個好食又平,二十蚊一大兜
洛婷
|
鍾小bb 發表於 18-10-12 11:12
我淨係買魚蛋