你地最唔能夠容忍乜嘢人?

missnmiss
|
每天都會遇到不同的陌生人,有冇遇過你覺得最騎呢的人?又或者令你忍無可忍要破口大罵既人?
柴犬qq
|
有2種
1種係自吹自擂既人
第2種係口水多過浪花既人
mickeymok410
|

口不擇言的人最討厭

日月水火    發表於 18-10-12 18:00
sushiroll
|
冇禮貌
newcook    發表於 18-10-12 10:57
Pink_Cake
|
mickeymok410 發表於 18-10-12 09:33
口不擇言的人最討厭

同感
Whitechocolate
|
回覆 missnmiss 的帖子

無端端啤住人,妒忌心好重既人。
I9528
|
百彈齋主
zitzai
|
煩人:小事化大,電話 2 句講完嘅嘢變十幾個千字文 email (我做公營機構好多)

無帶腦嘅人:呢 d 問題我難為你問得出口
wylerC9
|
如果是陌生人, 最怕無禮貌, 如果是識得但唔熟的, 最怕慢及蠢, 個種慢是包括行動及思想
missnmiss
|
這些都是你們認識的人?有冇唔識既人?
叮妹
|
最怕遇到響電梯咁細空間,我夾中間,佢兩個大聲對話,聞到佢口氣,搭電梯講少一陣吾得咩?
tansyneko
|
雞蛋挑骨頭同吹毛求疵的人
叮妹
|
我次次電梯企襟制位,有時見D人<包括後生>好似老佛爺慢慢行入來,岳高頭吾該都冇就忟
missnmiss
|
我遇過最騎呢既係無啦啦當你係仇人,搭地鐵人多唔小心碰到佢既野就睥住你,然後用個袋撞你推你。雖然我喜歡和和氣氣,但都會忍唔住用粗口鬧佢。
seaman1982
|
懶有文化懶講道理中意投訴既港女同西裝友。
offlad
|
zitzai 發表於 18-10-12 09:43
煩人:小事化大,電話 2 句講完嘅嘢變十幾個千字文 email (我做公營機構好多)

無帶腦嘅人:呢 d 問題我難 ...
我就是有這樣的工作拍檔, 好難頂
叮妹
|
或去食野落單叫凍檸茶少甜多冰,佢聽極都吾明
missnmiss
|
叮妹 發表於 18-10-12 09:54
我次次電梯企襟制位,有時見D人好似老佛爺慢慢行入來,岳高頭吾該都冇就忟
...

我都遇過,等電梯已經等到好唔耐煩,門已開,裡面既人仲要睇手機睇到入哂神,然後慢條斯理行出黎,我頂。

小貓1124
|
態度差嘅人
叮妹
|
missnmiss 發表於 18-10-12 10:00

我都遇過,等電梯已經等到好唔耐煩,門已開,裡面既人仲 ...

我襟住制,一家五口大聲玩樂龜速入電梯都有