婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

Monty8183 發表於 18-10-17 15:13
奶奶梗係覺得自己永遠是對的!

係呀!
我奶奶就係錫小朋友,我就係唔知生黎做乜,又刻薄,又唔識心痛!

珍珠宮

try totally no response

男爵府

姑奶超難頂,尤其係未婚的。我個位做老師,冇拖拍,冇寄託,淨係痴住個古老石山奶奶對付我。

成日話我刻薄個囝,餓親佢,又搞到佢損手爛腳。根本係度亂UP,成日買D唐記包上黎比我囝食,搞到佢唔食飯,佢午睡又專登叫醒佢玩,好變態。小朋友跌親下隻腳瘀左,個頭起瘤又話我邊會有細路係咁。我話細路一定會跌親下,好正常,佢地話唔會咁! 當然,佢地仲當我個兩歲囝係一個BB,唔比佢跑,成日要抱住佢,爬上SOFA又唔比,連識開門都話神奇,學校無教點解會識,佢唔應該要識!

奶奶又話佢個仔,即我老公係好仔,然下之意即係話我帶壞佢,搞到唔孝順佢地! 實情係我老公無佢地咁好氣,無理佢地!

如果我囝一直係奶奶同姑奶湊,我囝好大機會發展遲緩!

複式洋房

c27cheun 發表於 18-10-23 13:01
姑奶超難頂,尤其係未婚的。我個位做老師,冇拖拍,冇寄託,淨係痴住個古老石山奶奶對付我。

成日話我刻薄個囝 ...

講得冇錯!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

bbbbb001 發表於 18-10-12 13:02
要比較咪一齊比囉
「人哋個奶奶呀,出世打幾大個金牌」
「人哋個奶奶呀,坐月煲幾多正野幫手上奶,唔會未 ...

呢招好

男爵府

毒姑個老公都講埋一份,佢邊位呀成個八婆咁
樓主駛乜理佢地,叫佢地生個崗理自己教,人地個仔唔輪到佢管,叫佢地搞掂自己先啦

複式洋房

TreeLover 發表於 18-10-29 02:29
毒姑個老公都講埋一份,佢邊位呀成個八婆咁
樓主駛乜理佢地,叫佢地生個崗理自己教,人地個仔唔輪到佢管, ...

多謝妳的關心

大宅

Monty8183 發表於 18-10-13 09:58
我老公都係好心軟架人,已經同佢地講咗好多次,但我姑奶覺得我們教囝的方法唔好,所以來係幫我們教囝,而 ...

您要自已先救到自已。 您老公救唔到您架。

見招拆招! 唔想明刀明槍的, 就用太極以慢打快都得架。

我有時會講野直,
有時講野刻意繞一大圈的。

佢話完您之後,您轉話題 , 比如女人講女人, 好多野講到的
您用XXX 化妝品 , 又覺得靘又岩您皮膚,咁您姑奶用的牌子同您又唔同。
最後, 重點講人人需要的野唔同。

得閒無事又講下結婚話題, 有人會決定唔生小朋友, 我地都好尊重人地的決定, 唔會日有問夜有問做乜唔生呀!
最後, 重點講人人的野唔同。

翡翠宮

小肥楊 發表於 18-10-12 12:48
既然你姑9, 99完全唔比面你;
你都唔洗比面佢哋;
下次比人單打, 記得講: 個仔係我生啲, 點教點湊, 我地兩公 ...

岩,呢句野我成日同我太奶奶講
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

Astra00 發表於 18-10-13 06:52
認同。就算是老爺奶奶,有野錯都要說出來。我是那種幫理不幫親的。有時候,毒姑的產生,同奶奶不識教育都好 ...

堅呀!

水晶宮

falalala 發表於 18-11-9 23:16
堅呀!
謝過!很痛苦的經歷來的。但捱過了沒事。不好比人恰上心口,女人當自強。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

Astra00 發表於 18-11-10 15:43
謝過!很痛苦的經歷來的。但捱過了沒事。不好比人恰上心口,女人當自強。 ...

將來會更好

男爵府

回覆樓主:

我個小朋友關佢地咩事,唔洗理
c6唔幫你都唔係最重要,最重要係唔好幫佢地
好似我c6成個媽寶咁,我成日冇野可講,冇人支持,仲要我姑奶係老姑婆黎,成日要我女陪佢,阻住晒family day我仲慘
夾埋想搶走我個女(誇張啲講)
好煩囉,永遠唔覺自己阻住人

首頁

尾頁

跳至