自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

你意思係話你媽咪以前同你講過話想落咗你&覺得你好阻掟?但依家佢就否認以前有咁講/做過?(咁你細個有無真係俾佢虐待過/對你好差?)
其實真係好小事喎... 我媽之前傾開計,都同我講過話生我之前已落過1次(因為我爸當時有肺朥),之後有咗我,都想落咗我(唔記得佢講點解無落),我當時仲懶係好認真咁同佢講,你落第一個果時,梗係無做儀式超渡佢,所以報喺我身上啦(我細個體弱多病&有d身體缺陷)但其實大家講完就算㗎啦,都無擺喺心上,過咗去既嘢,以前就話無得自己揀啫,依家有得揀,點解唔揀開心積極咁過日子呀?呢d係睇你心態睇你用咩角度去面對啫... 共勉之

已刪除用户

珍珠宮

回覆樓主:

我有個朋友都好似你咁。生仔女我好信緣份。你地想乜講乜都好,呢生嘅母女緣份就已經定咗,走唔甩。報恩好還債好,只能夠睇開 d,保護自己唔好受傷

子爵府

放下啦
我都有諗過自殺,我有諗過唔做嘢做freelance,有諗過移民,諗過改名,諗過分手,諗過好多好多嘢而因為各種各樣原因無實行
諗下啫
最後我而家行緊嘅路都無後悔,無再諗lu

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

樓主完全係諗多咗
請勿打招呼~

男爵府

佢想唔要嘅係一個胎,同你未有感情嘛,唔好諗埋一邊

象牙宮

叮妹 發表於 18-10-12 14:10
我老豆在7O歲又系又系心臟病發死,我打比佢晚上都冇人聽即飛的去,已出屍班,警察話可能中午已出事
...

噢,有70都好,我阿爸都無,仲要自己係街到暈左走左!算啦,唔開心野唔好提唔好理喇,自己好好做人阿媽,對仔女盡責就可以

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

放開唔到就見少D吧,將注意力集中在老公仔女度,會開心D

用戶要求終止服務

我媽都有同我講類似唔係想生我,係意外...

是但啦!咁佢都養足我咁多年,真心,冇佢就冇我,我仲可以坐係到有心結?

向前看

伯爵府

佢行為上好錫你,都抵償吾到佢想過吾要你?我覺得你係自尋煩惱!相比果D開口埋口好錫你但事實對你吾好的父母,你已經好幸福了

已刪除用户

象牙宮

叮妹 發表於 18-10-12 14:33
我已超額完成了,多謝你啊

唔使多謝,完成就好,我個仔都中三了,我都認為我已盡力養大佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hykeee 發表於 18-10-12 13:10
阿媽表面上好錫我,但其實我知佢想過落左我,係果陣己經落唔到,佢自己講既,之後生左就覺得我阻住佢,當然 ...

有諗落左你……但冇甘做、最重生你出世
我覺得人生在世 做人吾駛太執著
好好享受每一天
每天都系賺返嚟

水晶宮

回覆樓主:

有時唔要你未必唔好,可能養唔起,又怕你捱苦,好多因素架

侯爵府

hykeee 發表於 18-10-12 13:10
阿媽表面上好錫我,但其實我知佢想過落左我,係果陣己經落唔到,佢自己講既,之後生左就覺得我阻住佢,當然 ...

我奶奶以前都係想落左我老公,因為係個意外⋯最後唔記得點樣落唔到⋯記住,係落唔到而唔係唔想落。

我老公咪又係當個笑話聽⋯至緊要最後出到世

子爵府

回覆樓主:

咁內心真係好受傷,有呢種會被拋棄,不被珍視嘅感覺,真係好正常,尤其你媽媽到依家都仲係咁對佢孫講嘢
但你咁嘅環境都可自己成長得咁好,真係好叻叻好厲害 今時今日的你已經唔駛怕佢拋棄!可以有自己家庭!
有時諗父母無得選,佢哋點對自己無得選,但自己可選自強,自己愛惜自己,自己對仔女好珍惜

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我細個我老豆成日話我拉女佢地年紀大養唔到我,話我媽想將我送俾人添,我一笑置之,不過我老豆話得我同家姐兩個女唔捨得俾人,曳起上黎就話早知送俾人啦,佢地以前啲人係咁有乜好嬲

大宅

其實係好小事, 應該開心同感恩
以前年代物質匱乏,好多人真係養唔起小朋友,你媽媽仍然決定賦予你生命仲將你養育成人,好事

公爵府

回覆 叮妹 的帖子

你阿媽咁衰,你肯叫佢阿媽已經好好了,佢咁都做得出,真係唔鬼理佢添。

男爵府

回覆樓主:

人係向前看,你嘅心結好冇謂,你應該珍惜眼前人,比麈年舊事綁住唔值得

首頁

尾頁

跳至