十周二天了,今天突然肚疼

Cindy曾
|
一直都毛事,從來無流過血或啡!昨天出了九龍玩,抱親戚寶寶一歲半的!今天起身吃飽嘢行幾步路突然肚疼了。子宮收縮的好痛,行路都辛苦,應該去急診室嗎?
lovelypowerpuff
|
Cindy曾 發表於 18-10-12 13:23
一直都毛事,從來無流過血或啡!昨天出了九龍玩,抱親戚寶寶一歲半的!今天起身吃飽嘢行幾步路突然肚疼了。 ...

去左先
Cindy曾
|
lovelypowerpuff 發表於 18-10-12 13:24
去左先

但係一個人行過去醫院有點辛苦哦!想訓醒睇下痛感如何

yimanyip
|
Cindy曾 發表於 18-10-12 13:23
一直都毛事,從來無流過血或啡!昨天出了九龍玩,抱親戚寶寶一歲半的!今天起身吃飽嘢行幾步路突然肚疼了。 ...

唔好抱bb are. 快點睇醫生啦照左安心D
dolldollk
|
唔好抱bb, 太重喇, 有時會拉親架, 你平訓一下, 放鬆一陣睇下有無改善, 同留意下呢3日有無出血既情況
Cindy曾
|
dolldollk 發表於 18-10-12 17:42
唔好抱bb, 太重喇, 有時會拉親架, 你平訓一下, 放鬆一陣睇下有無改善, 同留意下呢3日有無出血既情況
...

我坐著覺得膀胱疼,不是子宮 已經去醫院檢查,胎心毛事啊!留院觀察一下,等婦科醫生檢查清楚!謝謝關心!
Cindy曾
|
yimanyip 發表於 18-10-12 13:57
唔好抱bb are. 快點睇醫生啦照左安心D

去過急診室照了,胎心正常。不過要我留院觀察!謝謝關心!
dolldollk
|
Cindy曾 發表於 18-10-12 17:58
我坐著覺得膀胱疼,不是子宮 已經去醫院檢查,胎心毛事啊!留院觀察一下,等婦科醫生檢查清楚!謝謝關心! ...

咁休息多d, 盡量都訓啦, 唔好令個肚受壓喇~無事就好
Cindy曾
|
dolldollk 發表於 18-10-12 18:07
咁休息多d, 盡量都訓啦, 唔好令個肚受壓喇~無事就好

嗯!謝謝關心,,
kwokmanching
|
Cindy曾 發表於 18-10-12 17:59
去過急診室照了,胎心正常。不過要我留院觀察!謝謝關心!

醫生有冇話咩事?咁依家仲有冇痛?是瞓多d!
Cindy曾
|
kwokmanching 發表於 18-10-12 21:33
醫生有冇話咩事?咁依家仲有冇痛?是瞓多d!

照過肚皮寶寶發育正常,心跳正常的!我說懷疑膀胱疼的!而家屙尿抽血化驗,住院觀察一下。醫生沒說什麼,明天等結果先啦!!謝謝關心。
kwokmanching
|
Cindy曾 發表於 18-10-12 21:36
照過肚皮寶寶發育正常,心跳正常的!我說懷疑膀胱疼的!而家屙尿抽血化驗,住院觀察一下。醫生沒說什麼, ...

祝願順順利利,一切平安。
Cindy曾
|
kwokmanching 發表於 18-10-12 21:38
祝願順順利利,一切平安。

謝謝!大家咁話!
RubyYu07
|
前三個月唔好抱bb,你當時抱左好耐咩?
Cindy曾
|
RubyYu07 發表於 18-10-12 22:55
前三個月唔好抱bb,你當時抱左好耐咩?

一分鐘小孩走來走去的!說抱抱就抱一下,就放下了。
Siupenguinyiu
|
有左唔好抱bb,bb會小氣的……信不信由你
RubyYu07
|
Cindy曾 發表於 18-10-12 22:58
一分鐘小孩走來走去的!說抱抱就抱一下,就放下了。

一分鐘都唔係好耐。咁你就等下結果出來啦!應該無乜事!
Cindy曾
|
RubyYu07 發表於 18-10-13 10:44

一分鐘都唔係好耐。咁你就等下結果出來啦!應該無乜事!

住一晚,照了上次超聲波胎正常。醫生說膀胱憋尿痛,正常,以後小心一點,屙尿屙乾淨唔好憋太久! 看見寶寶心跳心安落曬!回家好好休息
RubyYu07
|
Cindy曾 發表於 18-10-13 11:17
住一晚,照了上次超聲波胎正常。醫生說膀胱憋尿痛,正常,以後小心一點,屙尿屙乾淨唔好憋太久! ...

咁無事就好了!懷孕時係尿頻D,唔好忍啊。
Cindy曾
|
RubyYu07 發表於 18-10-13 11:41
咁無事就好了!懷孕時係尿頻D,唔好忍啊。

係呀!一訓覺就憋尿憋醒了。容易膀胱充裕,就痛