塊面好乾同"鞋",點算好

mingmi33
|
自從換左隻去油嘅洗面膏之後,塊面乾左勁多,摸落去唔單止"鞋"左仲開始甩皮,依家不停敷保濕mask但都好似無咩用......
bonningng
|
唔好再拎黎洗面啦,可能隻洗面膏唔啱你用
sushiroll
|
bonningng 發表於 18-10-12 17:37
唔好再拎黎洗面啦,可能隻洗面膏唔啱你用
agree
hellomiki
|
mingmi33 發表於 18-10-12 14:47
自從換左隻去油嘅洗面膏之後,塊面乾左勁多,摸落去唔單止"鞋"左仲開始甩皮,依家不停敷保濕mask但都好似無 ...

即換過隻洗面膏啦
thunder_bunny
|
屋企有冇 俄羅立英 ?

今晚用無酒精的 化妝水 溝少少 軟膏
變成杰身lotion, 可以潤澤返皮膚
厚敷仲可清除暗粒暗倉

可以google 「俄羅立英去暗倉」睇下
YSusanna
|
有無試過做Bellasonic ,之前試過好保濕同勁滑呀塊面
Rach.Rach
|
用緊novexpert,好似唔錯
Ncheese
|
用緊double serum,唔錯!
pigpiglamlam
|
thunder_bunny 發表於 18-10-12 23:20
屋企有冇 俄羅立英 ?

今晚用無酒精的 化妝水 溝少少 軟膏

想問厚敷後要唔要洗面?定係用化妝棉抹咗就得?
liverocker666
|
要多注意補濕同飲水
VK123
|
米水
thunder_bunny
|
pigpiglamlam 發表於 18-10-15 00:41
想問厚敷後要唔要洗面?定係用化妝棉抹咗就得?

https://www.nmplus.hk/460545/beauty-2/娥羅納英治暗瘡清黑頭/6/

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
pigpiglamlam
|
thunder_bunny 發表於 18-10-15 01:27
https://www.nmplus.hk/460545/beauty-2/娥羅納英治暗瘡清黑頭/6/

thx
CreamyBB_Singer
|
回覆 mingmi33 的帖子

係咪乾性皮膚? 如果係, 應該揀溫和d嘅洗臉奶用, 清潔力太強會令皮膚更加乾架
mingmi33
|
CreamyBB_Singer 發表於 18-10-15 10:32

係咪乾性皮膚? 如果係, 應該揀溫和d嘅洗臉奶用, 清潔力太強會令皮膚更加乾架 ...
係呀,我皮膚屬於偏乾個隻,咁我都係唔再用呢隻洗面膏啦
udonnut
|

你搽多d保濕精華液啦~ 淨係敷masks無咩成效
ngwong2
|
mingmi33 發表於 18-10-12 14:47
自從換左隻去油嘅洗面膏之後,塊面乾左勁多,摸落去唔單止"鞋"左仲開始甩皮,依家不停敷保濕mask但都好似無 ...

換洗面膏吧
木糠布甸狗
|
洗面轉洗面奶啦,洗完面搽埋bio-oil,皮膚乾搽佢好水潤
LLMan
|
木糠布甸狗 發表於 18-10-16 18:01
洗面轉洗面奶啦,洗完面搽埋bio-oil,皮膚乾搽佢好水潤

有有相片提供,謝謝
Kayun1212
|
暫時唔好再用去油,做返補濕無先啦。你可以去莎X買支Thursday嘅玫瑰果油,夜晚搽少少massage塊面,等塊面無咁dry先