婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

樓主自己係ftm,平時點湊小朋友、小朋友見邊個,無人阻到你
婆婆過嚟見孫天經地義,更加無人可以阻止
同老公嘈嚟都無意思,你意見接受,態度照舊就得

你奶奶言行太惡劣、太恐怖,你要做到表面和諧,因為你老公根本完全撐緊自己呀媽,男人永遠都唔會話呀媽有錯,有問題一定係老婆

一星期返一次奶奶屋企食飯唔算太過份
雖則奶奶言行惡劣,但既然老公有要求,你想維繫婚姻就一人讓一步,再嘈落去盞破壞夫妻感情
當陪老公、陪仔女返去見老人家,你全程陪住仔仔,相信奶奶無機會再亂噏

得閒同仔仔睇童話故事,巫婆係壞人,會教壞小朋友、教小朋友做d唔應該做嘅嘢、亂教小朋友唔錫妹妹.......

睇你個勢比老公食住,做足門面功夫,平靜食餐飯閃人都唔係好難,你要明白要維繫婚姻必須要忍耐
比你撐到「行一行」可以唔洗見奶奶,但影響夫妻感情,兩夫妻每日面黑黑咁對住,係咪你想要嘅結果?
有得必有失呀......自己衡量下.......

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Solarflare 發表於 18-10-12 18:58
你可以咁回: 係你地以小人之心度君子之腹。個嫲嫲無品, 教個小朋友唔中意媽媽, 但我絕對無教佢唔中意嫲嫲, ...

禁止訪問

回覆樓主:

琥珀宮

haiyee 發表於 18-10-12 15:28
之前同c6嘈大獲,99竟然借依件事教我個仔(4歲)講"唔鍾意媽媽同妹妹, 仲話媽咪好衰", 仲同我個仔講叫佢講"我 ...

請工人,一係轉做ftm,同佢講呢個世界冇公平,仔女係你嘅你話事

琥珀宮

SASA滾 發表於 18-10-14 22:15
樓主你同你c6剛好番,又為99而再嘈,我覺得唔值得,你c6又唔撐你,你堅持嘈落去,你問吓自己
1) 你想唔想 ...

個99咁教個孫仲比佢見,做阿媽點會冇權?佢做初一你做十五姐

禁止訪問

琥珀宮

SASA滾 發表於 18-10-15 10:41
我哋根本唔知佢哋為乜只嘈,嘈到差啲離婚,萬一樓主本身都有錯, 而堅持嘈落去,簡直係有勇無謀,就算反99 ...

你嘅意見不敢苟同,人善被人欺,鉄一般嘅現實。我自己都試過比99攪到差d離婚,身同感受,自己唔幫自己冇人幫到自己,做人有底線,我講到明情願離婚都唔會任人蝦到上頭頂,如果個死佬都冇所謂就真係快d放手好過,唔好委屈自己。
d媽寶係佢阿媽教出黎,媽寶只識唯命是從,唔識咩叫尊重,做老婆有責任教識個老公咩叫責任,點做人老公,點做人老豆。
而家個樓主99叫個仔離婚都算啦,但佢仲叫個孫唔好認個阿媽喎,呢啖氣吞得落,咁下半生係仲有能力繼續做人奴婢嘅。

禁止訪問

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

甜心朱古力 發表於 18-10-12 15:45
樓主你係ftm?
如果係,出來工作,請工人湊,4大長老齊齊唔俾湊,最多每月見2次。
...
社工其實費的,無用架

大宅

haiyee 發表於 18-10-12 15:28
之前同c6嘈大獲,99竟然借依件事教我個仔(4歲)講"唔鍾意媽媽同妹妹, 仲話媽咪好衰", 仲同我個仔講叫佢講"我 ...

你奶奶都係女人,毒到冇人有,教好自己仔女,盡量遠離個巫婆

公爵府

回覆樓主:

你99明顯是重男輕女,認為女人無用,所以教小朋友不要媽媽,不要妹妹? 但99自己也是女人呀? 也是無用的人呀? 應該以身做則的教C6不要99呀! 以免這個老不死的廢物阻住地球轉!

首頁

尾頁

跳至