想買奶泵,唔知咩牌子好?

Stephaniechan29
|
想買奶泵,唔知咩牌子好?韓國spectra 9+,好似唔錯,但唔知係咪任何孕樽都啱?
HOPEFORBB
|
回覆 Stephaniechan29 的帖子

佢有個轉換器,應該可以幫到配合其他牌子奶樽
Baby_Gena
|
Stephaniechan29 發表於 18-10-12 16:41
想買奶泵,唔知咩牌子好?韓國spectra 9+,好似唔錯,但唔知係咪任何孕樽都啱? ...

北角有一間專賣奶泵,可即場試用㗎。我都係喺果到買,因為感覺每個人唔同,同喇叭size都要試。
我要做媽媽
|
我覺得pigeon母乳實感唔錯吖,我仔仔用得幾好
kinam520
|
Baby_Gena 發表於 18-10-12 21:16
北角有一間專賣奶泵,可即場試用㗎。我都係喺果到買,因為感覺每個人唔同,同喇叭size都要試。
...

有冇Facebook ?可以睇?
patsypatty
|
Baby_Gena 發表於 18-10-12 21:16
...

我都想知呀 thank you
Baby_Gena
|
kinam520 發表於 18-10-12 23:21
有冇Facebook ?可以睇?

Facebook search 「奶泵城」
Baby_Gena
|
patsypatty 發表於 18-10-12 23:25
我都想知呀 thank you

Vicky1014
|
Stephaniechan29 發表於 18-10-12 16:41
想買奶泵,唔知咩牌子好?韓國spectra 9+,好似唔錯,但唔知係咪任何孕樽都啱? ...

優合, 平靚正
我用medela 嘅parts
cavy0511
|

9+麻麻, s1s2好用好多
kissapplegirl
|

我用優合the one 抵用夠力 可以直接配pigeon闊口樽用 也可以配spectra既喇叭同配件
patsypatty
|
Baby_Gena 發表於 18-10-13 00:13

thank you :)
patsypatty
|
Vicky1014 發表於 18-10-13 00:33
優合, 平靚正
我用medela 嘅parts

請問配medela swing定freestyle? thank you
Stephaniechan29
|
kissapplegirl 發表於 18-10-13 01:08
我用優合the one 抵用夠力 可以直接配pigeon闊口樽用 也可以配spectra既喇叭同配件
...

請問優合同spectra既配件可以共用嗎?
RubyYu07
|
我用優合都覺得幾好
CatLaw79
|
Baby_Gena 發表於 18-10-13 00:13

Thx for sharing
Vicky1014
|
Stephaniechan29 發表於 18-10-13 11:22

好似可以
kissapplegirl
|
Stephaniechan29 發表於 18-10-13 11:22

鴨嘴 奶樽 飛碟唔得
anpanmantigger
|

我朋友有個Medela奶泵
一個電手泵180(連九成新喇叭)
一個單電泵600(不連喇叭)
有興可pm

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
JanetB
|

請教各位,買泵奶器,選時有咩要注意?