突然發現屋企啲蛇哥搬晒家

ccaa
|
我屋企有一個族群嘅嚴蛇,大大小小加埋10條有多,但唔知幾時開始全部搬晒家囉,家陣蛇影都無條,我同佢地係和平共處一室,所以從來都無做過啲咩趕走佢地,唯獨是種咗兩盆盆栽啫,咁就走晒佬??
MariaTsui
|
什麼盆栽?
leeleebaba
|
ccaa 發表於 18-10-12 17:13
我屋企有一個族群嘅嚴蛇,大大小小加埋10條有多,但唔知幾時開始全部搬晒家囉,家陣蛇影都無條, ...

我都有興趣知係咩盆栽
wcpcelia    發表於 18-10-13 17:08
sjssjssjs
|
我屋企有一個族群嘅嚴蛇,大大小小加埋10條有多,但唔知幾時開始全部搬晒家囉,家陣蛇影都無條, ...

floralamlam
|
leeleebaba 發表於 18-10-12 17:25
我都有興趣知係咩盆栽

cindy203
|
我都想種呀,我好驚鹽蛇即使個個都話係益蟲
ccaa
|
MariaTsui 發表於 18-10-12 17:24
什麼盆栽?

我種咗一棵金錢樹,一棵萬年青囉,全部走晒佬啦
devilray666
|
咁我又要種金錢樹同萬年青
shareholder
|
好正常, 無野食佢就會走
kaing08
|
咁奇
ccaa
|
shareholder 發表於 18-10-12 17:40
好正常, 無野食佢就會走

我屋企無晒蚊滋?
花生油子
|
我屋企原本都住左一條,,後尾我用左香茅精油拖地,,又唔見晒
plumtree
|

咁多 仲和平共處到呀!
plumtree
|
ccaa 發表於 18-10-12 17:36
我種咗一棵金錢樹,一棵萬年青囉,全部走晒佬啦

咁我嗱嗱聲種番兩盤先 唔通真係驚呢啲嘢
plumtree
|

我又奇喇。你點知佢走晒呀?你知道佢間屋喺邊咩?唔通佢哋比左地址你
ccaa
|
plumtree 發表於 18-10-12 17:57
我又奇喇。你點知佢走晒呀?你知道佢間屋喺邊咩?唔通佢哋比左地址你 :haha ...

你有所不知啦,之前佢地成日係我眼前走來走去,有一次係毛巾入邊我唔知,我拎起毛巾佢走出嚟嚇到我死呀,好彩唔係強哥啫,又有幾條小蛇無啦啦做咗我老公腳下亡魂,但近半年突然發覺唔見晒佢地,真係影都無埋,平時出沒既地方都唔見,實係搬走晒啦
ff520
|
咩盆栽咁勁
luckybaby2011
|

我睇左蛇...
你果兩盤係咩
tsung
|
plumtree 發表於 18-10-12 17:52
咁我嗱嗱聲種番兩盤先 唔通真係驚呢啲嘢

有可能
hangma726
|
我又種。求下我嗰個roommates快D搬,我真係好怕