其實cheap人咩國家都有

Happywoo
|
成日話大6人坐車百態,今日親眼見到5個外國人坐3個位,迫住另一位男士,如果係大6人,就會比人話,外國人就話不區小節
sushiroll
|

Happywoo
|
雖然唔關我事,但睇到火火地
jonwu
|
唔係反大6人嘅post 好快沉, 你懂的。
jasmineoj
|
仲有好多鬼佬唔沖涼...
ngokwan
|
jonwu 發表於 18-10-12 17:53

Agree

如果此post 是指大媽,hit post 了
MsBusy
|
一樣米養百樣人嘛
亞牛亞妹
|
幫樓主推下先
MsBusy
|
喺bk不嬲都係
MeowMuiMui123
|
贊同。一d都唔覺中國人比白人差。
只係吾贊同人治。我希望有生之年見到中國法治抬頭。
|
外籍人士一樣會隨地小便,根本這些行為(自私)同國籍無關,係個人品德問題,但有某些人個腦被洗到無晒腦細胞,認定這些行為只有大陸人先會做,或許他們的眼裹只有大陸人同香港人,其他種族一律無視。
JAlove
|
MeowMuiMui123 發表於 18-10-12 18:25
...

其實所謂法治,真係公平嗎?

放眼這個世界,其實所謂法律,只係保障有錢有勢個班人....

你睇美國,每年校園槍擊案咁多,結果呢,法例有保障手無寸鐵嘅人嗎?
BBJOJO
|
Happywoo 發表於 18-10-12 17:34
成日話大6人坐車百態,今日親眼見到5個外國人坐3個位,迫住另一位男士,如果係大6人,就會比人話,外國人就 ...

無話可說
|
係,有d鬼佬都好污糟!但坐位,係咪佢地好高大,定係專登咁坐呢?
Happywoo
|

我都知道會好快沈,但個刻睇到我好快,唔出post平靜唔到
Happywoo
|
ngokwan 發表於 18-10-12 18:08
Agree

係呀!
Happywoo
|
MsBusy 發表於 18-10-12 18:08
一樣米養百樣人嘛

所以雖然我都唔鐘意大6人,但都要為佢地講番公道話
Happywoo
|
亞牛亞妹 發表於 18-10-12 18:09
幫樓主推下先

多謝
Happywoo
|
MeowMuiMui123 發表於 18-10-12 18:25
...

同意呀!個5個仲要係俊男美女,咁樣做即刻降晒grade,同大媽睇齊
Happywoo
|
414928 發表於 18-10-12 18:29
外籍人士一樣會隨地小便,根本這些行為(自私)同國籍無關,係個人品德問題,但有某些人個腦被洗到無晒腦細胞 ...

最頂引係明明高大靚仔又美女,崇洋既咪話不區小節,但我真係覺得好樣衰