自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

chai 發表於 18-10-12 21:35
我覺得多數人係因為覺得鬼佬高人一等,而且自己英文唔夠人講,所以唔出聲。我就是英文差過普通話。
...

我係語文白痂,英文普通話唔掂,廣東話都詞不達意,所以唔敢做炸兩
日日都要happy!!

禁止訪問

侯爵府

nanaaixi 發表於 18-10-12 21:49
如果我係第四個位,我會即刻叫佢地是但一個起身痴線,四人位仲要逼五個
...

係四人位迫6個人,原本坐係到個男人都覺得好無耐,我諗除左英文因素外,可能佢費事一人同5人嘈,同埋迫住佢個位係美女黎
日日都要happy!!

禁止訪問

珍珠宮

414928 發表於 18-10-12 18:29
外籍人士一樣會隨地小便,根本這些行為(自私)同國籍無關,係個人品德問題,但有某些人個腦被洗到無晒腦細胞 ...

唔至小便,見過係地鐵車廂開大,一班外國大人圍個圍,初初唔知咩事。頂,原來有個七八歲小朋友係中間開大,全部車廂臭哂。一到站,全車其他人癲咗咁衝出車廂。最慘工作人員唔知點搞,又可以停部車係站到清洗,開返總站又有排先到。

子爵府

回覆 Happywoo 的帖子

我見過最不齿的是 星期五晚尖沙咀往中環mtr上,成班外國人其中一個向陌生港女跳脱褲舞,是脱褲!!!!!本人為差D按停列車報警,但當事人竟然aum住嘴笑,受cheong 約惊 sorry吾記得點写。哇!一個)班陌生男人對你做呢D嘢仲要係公共地方喎!!!!小姐仲有你的朋友都只系覺得攪笑?得意?如果他是中國籍男子)亞洲面孔又如何呢?无話可説,但終於講左出來舒服晒。

侯爵府

我是貓奴 發表於 18-10-12 22:12

我睇到有條片鬼妹「月台條啦大便」

巧變態,唔舒服有需要搵職員幫手絕對冇問題,咁多人望住,點去到架
日日都要happy!!

侯爵府

CHUIPING 發表於 18-10-12 22:32
回覆 Happywoo 的帖子

我見過最不齿的是 星期五晚尖沙咀往中環mtr上,成班外國人其中一個向陌生港女跳脱 ...

隔離POST講洋腸同臘腸既分別,可能都應用係尼件事上,可能當事人覺得自己有味力令到外國人瘋癲卦
日日都要happy!!

大宅

每個國家總有冇教養的人,唔止一次見外國人係 mtr 坐地下,阻住哂條路;
又見過佢地著鞋放上凳位晾腳
不過可能要講英文冇人出聲

珍珠宮

我是貓奴 發表於 18-10-12 22:16
美國得個2億人,中國有十幾億,計比例姐當一百個人有一個係cheap精,咁樣比較公平咩
...

你講得啱,世界根本就唔公平,
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

首頁

尾頁

跳至