我又來問下轉唔轉工好?

Pulmma
|

成日有jm問ed問題 我都想問。

我現今, 老闆好好, 頂頭阿姐好好, 但ic就mama 地。 人工市場價,福利大圍野。

有份新工向我招手, 係舊好friend同事叫我幫手。 人工,全年計穩多至少2個半月糧, 福利好少少少少少。

我現在份工冇咩唔開心, 但已到樽頸位, ic唔走, 我永世都唔會有得升。

但新offer一去就係阿姐位。

有d 心動。 但又怕從新適應唔來。

新offer 係出年年頭比答覆都得。 比你轉唔轉?
cattz288
|
Pulmma 發表於 18-10-12 19:16

我現今, 老闆好好, 頂頭阿姐好好, 但ic就mama 地。 人工市場價, ...

pixelskin
|

yurijm
|
我會轉
為個title
之後再搵份福利好既

sushiroll
|
pig-mum
|

cy101
|
轉!
tiramisu_hk
|
轉,各樣都好啲仲有咩顧慮
Poyau
|
考慮轉
小貓1124
|

Pulmma
|
tiramisu_hk 發表於 18-10-12 19:22
轉,各樣都好啲仲有咩顧慮

怕適應唔到, 仲有老闆好好人
snowshine1357
|
幫朋友,no way
snowshine1357
|
打工除咗家族生意,盡量唔好同老闆或者介紹人有咩親戚朋友關係,個人經歷
小糖糖123
|

南丁媽咪
|

我現今, 老闆好好, 頂頭阿姐好好, 但ic就mama 地。 人工市場價, ...

minmin
|
舊同事有冇提過現在的老闆如何?
無話可說
|
有熟人帶,緊係轉啦,咩都好左喎
cherry007007
|

yipsiumee
|
地點如何?邊份近屋企?工作時間差得多唔多?

轉工後under你朋友?驚唔驚第時工作上有衝突的話連朋友都無得做?
gec
|

人望高處 升職又加薪
一定轉新工