在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

OKC 發表於 18-11-18 09:24
我撫心自問待佢好,佢做野態度麻麻我都呑左,老細同我講佢好有態度問題,鬧又閙過都無乜改善,大家都忍佢 ...

其實係你自己好介意比佢年紀大。老闆對你講嘅說話你就信十足,聽吓就算,連咁少事都咁玻璃心俾人影響到,點管人?真心建議你要磨練一下。這不關乎年紀,是管理技巧丶心態及胸襟。真說話未必好聽,我睇完就咁睇。

公爵府

snow.white 發表於 18-11-18 09:54
其實係你自己好介意比佢年紀大。老闆對你講嘅說話你就信十足,聽吓就算,連咁少事都咁玻璃心俾人影響到, ...

我講明,我一點不介意我年紀俾佢大,點解要介意?你認為四十幾嘅女性就一定妒忌三十幾嘅女性嗎?我年紀大過同team大部分女同事,同佢地相處一點問題沒有,關係頗好!

咁呢位女同事工作態度確實有問題,老闆唔講我都知。

水晶宮

OKC 發表於 18-11-18 10:19
我講明,我一點不介意我年紀俾佢大,點解要介意?你認為四十幾嘅女性就一定妒忌三十幾嘅女性嗎?我年紀大 ...

係呀,做乜要妒忌人細過你,自己年紀幾大是事實黎嘛!
我反而同你調轉,我80後,公司某d70後、50後,好鍾意拖埋我落水,話大家一樣,都係死老野、老人家、肥師奶 ....
有時我覺得,明知自己年紀大過人,就唔好話後生嘅人同你一樣咁老,正如我都唔敢話細過我嘅人老,我唔知佢地乜心態,但我覺得咁講好無禮貌!

公爵府

cyyiu 發表於 18-11-18 23:35
係呀,做乜要妒忌人細過你,自己年紀幾大是事實黎嘛!
我反而同你調轉,我80後,公司某d70後、50後,好鍾 ...

同意!

首頁

尾頁

跳至