兩用粉餅

hohohobb
|
之前用開資生堂,而家唔出,有咩牌子好用呢?
sushiroll
|
what is 兩用粉餅?
hohohobb
|
回覆 sushiroll 的帖子

不用搽粉底霜,只搽面霜記可以直接上粉
sushiroll
|
hohohobb 發表於 18-10-13 05:46
回覆 sushiroll 的帖子

不用搽粉底霜,只搽面霜記可以直接上粉
oh I see, thank you

cecelc
|

我用開shiseido粉餅唔出所以轉用armani粉餅。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
hohohobb
|
回覆 cecelc 的帖子

這個可搽完面霜就直接用,是嗎?係就太好了
Thisisbeanie
|
我用covermark 兩用粉餅,感覺幾似 shiseido 以前果d
cecelc
|
hohohobb 發表於 18-10-14 23:55
回覆 cecelc 的帖子

這個可搽完面霜就直接用,是嗎?係就太好了

可以
我搽完防曬再搽遮暇
吹乾d塊面
就直接用了
唔乾會有d kick粉
|
Sofina Primavista粉餅都唔錯
hohohobb
|
回覆 991129 的帖子

直接搽便可以?還是要搽粉底液後再搽呢隻粉呢?
二小姐
|
hohohobb 發表於 18-10-17 14:13

全部2way都可以makeupbase後直接上

瑕疵多揀coverage高d就得
膚質好用普通開架粉餅已好不錯
hohohobb
|
回覆 二小姐 的帖子

就係問過有啲牌子話無出兩用,想問下邊啲牌子有出又好用
good_pig
|
hohohobb 發表於 18-10-17 15:10
回覆 二小姐 的帖子

就係問過有啲牌子話無出兩用,想問下邊啲牌子有出又好用 ...

其實兩用可以濕個卜再上粉..

如果乾上, 未必要用兩用...直接買粉餅就是

https://www.cosmopolitan.com.hk/cosmogirl/15504e002107621

|
hohohobb 發表於 18-10-17 14:13

唔洗搽粉底液,搽咗底霜,直接上粉就得!
幸福BB豬
|
我都想知留毛