有無1日嘔5次既媽媽

貝貝大人
|
嘔到個人散哂,要加油!
Baby_Gena
|
貝貝大人 發表於 18-10-12 22:41
嘔到個人散哂,要加油!

有段時間,我都嘔到個人好攰,食乜嘔乜,聞到味都想嘔,無野嘔得出就嘔水,但捱過了就好了,辛苦了媽媽,加油
Cindy曾
|
嘔到個人散哂,要加油!

我一星期得一次嘔出來,其他時間惡心作嘔而已。不過食就胃口差兼好快飽肚!易餓
貝貝大人
|
Baby_Gena 發表於 18-10-12 23:03
有段時間,我都嘔到個人好攰,食乜嘔乜,聞到味都想嘔,無野嘔得出就嘔水,但捱過了就好了,辛苦了媽媽, ...

我唯有不停睇一d指出嘔係對bb好既文章,鼓勵自己,食完再嘔,嘔完再食
babymama2
|
嘔到個人散哂,要加油!

我同你一樣,試過一日嘔7次,真係好辛苦。。。
CatLaw79
|
日日都作嘔,勁辛苦
CHANYINTING
|
ME TOO...
仲要係食完嘔,個胃經常裝唔住食完既野
khtang828
|
嘔到個人散哂,要加油!

我都係 辛苦到喊 第一胎又嘔到生
仲有個大女要湊
真係嘔到好唔開心 喉嚨損曬見血
同埋勁多口水 吞太多又嘔返

我要做媽媽
|
好多媽媽都唔止嘔5次吖,你加油喇,好快就進入相對舒服階段喇
jenkaka
|
我懷孕初期都係勁嘔,食咩嘔咩,無精神,成日想訓,切記唔好動氣,少食多餐,唔好食腸粉或食到好飽好飽,頭3個月我只食葉酸,3個月後先食supplement, 開胃菜就係番茄煮餸,盡量休息,方便既話番99或媽又食,再諗深1層,愈大反應,bb在肚內愈健康
conniemh
|
jenkaka 發表於 18-10-14 12:46
我懷孕初期都係勁嘔,食咩嘔咩,無精神,成日想訓,切記唔好動氣,少食多餐,唔好食腸粉或食到好飽好飽,頭 ...

請問點解唔好食腸粉?
jenkaka
|
conniemh 發表於 18-10-14 14:25
請問點解唔好食腸粉?

我食過2次豬腸粉,好多醬果d, 食完嘔到顛左兼全日唔駛食野,聽其他媽媽講,食腸粉會在裡面發脹,頂住胃,好辛苦