為什麼藥房血壓高的藥盒,值十蚊?

ifcsir
|
藥房告訴我,如果血壓高的藥不要約學就會平十 蚊
leeleebaba
|
牙膏成日咁,舒適達比番個盒平$5
Poyau
|
唔止血壓藥係咁 究竟留啲盒做乜?
Verveine
|
藥廠做優惠推廣,想直接將折扣俾顧客,所以要求零售商回盒才退回差價。回盒可證明成功賣出貨品的數量。
如果藥厰直接減價俾零售商,唔老實嘅零售商會照原價賣貨,結果得益的是零售商,顧客享受唔到折扣優惠。
Onlok
|
Verveine 發表於 18-10-12 23:44
藥廠做優惠推廣,想直接將折扣俾顧客,所以要求零售商回盒才退回差價。回盒可證明成功賣出貨品的數量。
如 ...

原來如此
trizibb
|
真的是優惠嗎?我怕是巡環再用
Poyau
|
如 ...

原來如此
Poyau
|
trizibb 發表於 18-10-13 00:18
真的是優惠嗎?我怕是巡環再用

都有諗過可能係咁
FJmom
|
隱形眼鏡D 紙合都係拆返比舖頭便會平D
tsung
|
如 ...

原來咁
ChloeMa
|
leeleebaba 發表於 18-10-12 23:28
牙膏成日咁,舒適達比番個盒平$5

無聽過㖭
karshing
|
如 ...

你唔講真係唔知,以為佢哋會攞咗D盒另有非法用途
wing715
|
原來如此
yeemeif
|
如 ...

原來係咁,係解釋得好詳細呀!
大肥羊
|
我見有啲濕疹藥膏喺藥房買回盒會平10蚊
chai
|
ifcsir 發表於 18-10-12 23:13
藥房告訴我,如果血壓高的藥不要約學就會平十 蚊

政府俾血壓高藥都唔俾盒,為什麼?我見到櫃入邊都係一盒盒藥,但係要拆出來俾病人。
PoPobaby
|
chai 發表於 18-10-13 10:30
政府俾血壓高藥都唔俾盒,為什麼?我見到櫃入邊都係一盒盒藥,但係要拆出來俾病人。
...

一隻隻藥啦,我攞得多有個盒喎
mei524
|
試過買膽固醇药退盒平$10,
個药房老闆把個药盒掉在地下,
他說其實比他都是掉的……
BABY520
|
我屋企人買嗰隻薄血藥唔要盒減$30