想買多一隻勞力士casual戴,請比吓意見

blueaqua
|
女仔,本身已有3隻lady Datejust, 想買返隻大錶面casual 戴,邊款會保值又冇咁快out?

試戴過YM rosegold (上中)實物覺得好靚,但本身已有一隻Datejust 都係rose gold 啡面覺得太似,唔想重覆,點揀好?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
carama
|
blueaqua 發表於 18-10-12 23:14
女仔,本身已有3隻lady Datejust, 想買返隻大錶面casual 戴,邊款會保值又冇咁快out?

試戴過YM rosegold ...

咁當然我會選黑圈Daytona ,不過炒到咁貴,我不會買上圖兩隻YM邊隻有貨便要那隻,反而金鋼gmt 麻麻
利申我有金鋼Daytona 那隻
amyamy123
|
金鋼地通拿,女仔帶好靚
blueaqua
|
amyamy123 發表於 18-10-12 23:59
金鋼地通拿,女仔帶好靚

女仔戴金鋼地通會唔會太man 或俗?
amyamy123
|
blueaqua 發表於 18-10-13 00:45

唔會,反而覺得好型
carama
|
blueaqua 發表於 18-10-13 00:45

唔俗,我有呢隻,不過如果有黑圈,而又不是癲價,我會邊黑圈

wcpcelia    發表於 18-10-13 16:38
大雪球
|

圖1
gzilla
|
我最近都睇緊錶

黑白地通炒得太貴我覺得唔抵,所以都係係呢啲冇mark up現貨裡面揀...個人覺得玫瑰金地通最靚,不過for我嘅budget太貴啦,所以最後都係揀2 tone

夢B
|
我有rose gold YM,好襯好啱女仔戴!
另外金鋼Daytona 也好,起碼不用炒價買
andersmama
|

GMT master,我個人好喜歡,仲有隻藍黑圈

wcpcelia    發表於 18-10-13 16:38
blueaqua
|
夢B 發表於 18-10-13 13:01
我有rose gold YM,好襯好啱女仔戴!
另外金鋼Daytona 也好,起碼不用炒價買
...

其實我都覺得rose gold YM好靚,但係我已有一隻咁樣的(我嗰隻係dark pearl 面),會唔會覺得太相似?

yuenheungwong
|

GMT master (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
夢B
|
blueaqua 發表於 18-10-13 14:59
其實我都覺得rose gold YM好靚,但係我已有一隻咁樣的(我嗰隻係dark pearl 面),會唔會覺得太相似?

...

唔會呀,YM係運動錶,size有40mm比DJ大,dial也不同

tsung
|
amyamy123 發表於 18-10-12 23:59
金鋼地通拿,女仔帶好靚

Dolphin129
|
blueaqua 發表於 18-10-13 14:59

...

唔似, YM 係運動款嘛
butter11102
|
投地通一票,我自己都心思思想買返隻...
QueenieMeow
|
我都有rg YM, 我自己就好鐘意,亦覺得同datejust係吾同style.

wcpcelia    發表於 18-10-14 08:00
blueaqua
|
QueenieMeow 發表於 18-10-13 21:49
我都有rg YM, 我自己就好鐘意,亦覺得同datejust係吾同style.

女仔戴40mm carry 到嗎?
Lulu.C
|
要存錢了
oiyau2005
|

如果呢幾食要casual戴我會揀熊貓,其他款會㨂綠針,黑金款唔casual。