渣打 "亞洲萬里通" 定期優惠

bee
|
港幣1,000,000 定期 有 260,000 飛行里數, 大家覺得抵嗎?
Poyau
|
請問定幾耐
FJmom
|
同埋息口幾多?
Poyau
|
FJmom 發表於 18-10-13 01:15
同埋息口幾多?

好似係里數當利息
莫失莫忘
|
我有朋友好似入左2,000,000攞左70萬miles.
seaheart88
|
FJmom 發表於 18-10-13 01:15
同埋息口幾多?

佢比啲飛行里數你當係出咗利息㗎啦。。但我覺得好戇居囉。。你成百萬你我志在啲分換機票?當然佢係吸引嘅聽落。。但係冇錢落袋。。好難平衡
popofat
|
bee 發表於 18-10-13 00:00
港幣1,000,000 定期 有 260,000 飛行里數, 大家覺得抵嗎?

D 分換到先講。 AM 改製後好難換飛
kk2009
|
Poyau 發表於 18-10-13 01:41
好似係里數當利息

機票越來越平,用現金利息買機票分分鐘更抵
heilok
|
賺利息好過攞分
barbielun
|

260k miles可以換兩張歐洲business class,當$25k 一張,即$50k,等於年和率約5厘。

抵唔抵見人見智,問題係asiamiles 根本換唔到。我由上年開始想換2張business去歐洲,一直都waiting list,尤其想去London更加係冇 我上個月又開始wait,想下年3月去,可能又係得個wait字

happymina
|
其實啲里數可唔可以賣俾人?飛咁難換禮品又唔抵,如果唔可以轉返錢,真係唔太吸引。
bee
|
barbielun 發表於 18-10-13 12:12
260k miles可以換兩張歐洲business class,當$25k 一張,即$50k,等於年和率約5厘。

抵唔抵見人見智,問題 ...

點解d飛咁難換ge?
SaBB
|

我今年一月換左2 張7 月中london來回機票喎。年月換埋Xmas business 來回添。吾知點解、佢有時突然有位

Chole
|

定一年有廿六萬AM ,都ok 喎,因為我唔識投資,唔會有五厘息。C6 最鐘意儲AM 用嚟 upgrade long haul.

木土土
|

用其他信用卡分數換里數,8分一里,8000 分換 1000里,揀cash rebate就200分 $1,8000分有$40 cash。

即1000里只值$40,260K里數,也只值$10,400

ayi1
|

係,而家好難換到機票。我等咗幾日都未firm我到底得唔得。
momofish2002
|
木土土 發表於 18-10-13 14:43

用其他信用卡分數換里數,8分一里,8000 分換 1000里,揀ca ...

你好識計數
Alex123
|
木土土 發表於 18-10-13 14:43

用其他信用卡分數換里數,8分一里,8000 分換 1000里,揀ca ...

但係你唔可以用$40換8000分里數。
所以應該用里數可換的機票價值來計算。
cattz288
|
bee 發表於 18-10-13 13:49
點解d飛咁難換ge?

越多咭儲miles, 越多人有, 咪難爭位囉
太平公主
|
bee 發表於 18-10-13 00:00

我做緊呢個定期,覺得好吸引

我樓按都係用渣打,回贈全部揀要Asia miles ,另外每月供樓都儲到少少AM , 已經換左4 張business 來回歐洲機票超正,返唔到轉頭,黎緊我會繼續努力儲AM