夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

親親小乖乖 發表於 18-10-17 09:41
離婚,我唔捨得
他死口唔認,他的解釋完全唔合邏輯,我為了這個家,扮相信,唔再追問
...

係啦,始終咁多年,但一諗到佢要出軌第一步,即刻痛到,佢做咩都補求唔到

大宅

wingwingchau 發表於 18-10-17 17:35
係啦,始終咁多年,但一諗到佢要出軌第一步,即刻痛到,佢做咩都補求唔到
...
到左今時今日,我都唔知佢点解要出軌,莫非男人大部份都係有貪念,只不過係睇佢又遇到一個同樣咁賤嘅女人,天時地利人和?我曾經問過佢,同個小三一齐有冇諗過將來,定諗住同我離婚同小三一齐,佢話冇諗過,所以我諗佢係咪以為為瞞得一時得一時,到東窗事發先算

大宅

wingwingchau 發表於 18-10-17 17:35
...

就係諗到佢出軌時,係咪有預謀,點解自己會甘蠢去信佢,又討厭佢又討厭自己!呢種痛嘅感覺,好深刻,自己坐係coffee shop喊左一個鍾,瞓唔到覺,冇胃口食野,係一種折磨!以為自己會死!最慘係要在(化療中)媽咪同小朋友面前扮冇野,唔想佢地唔開心!你説那傷口幾深,條刺幾大!

大宅

...
定係佢以為遮蓋得好好,我唔會知,但係佢話係我發現之前,因為害怕我會知道,已經同小三斬纜,但係我唔會信囉,佢之後時常都叫我比d時間佢,證明佢唔會再錯!

複式洋房

hawflakes 發表於 18-10-17 21:00
就係諗到佢出軌時,係咪有預謀,點解自己會甘蠢去信佢,又討厭佢又討厭自己!呢種痛嘅感覺,好深刻,自己 ...

我都有呢種感覺,真係好折磨
可能佢就係睇死我唔會走,會原諒佢,又或者以為我蠢騙到我啦

複式洋房

...

可能要捱過十年八載,痛到無知覺,才會原諒佢

琥珀宮

回覆樓主:

男爵府

親親小乖乖 發表於 18-10-17 21:12
我都有呢種感覺,真係好折磨
可能佢就係睇死我唔會走,會原諒佢,又或者以為我蠢騙到我啦
...

我同你一樣

大宅

親親小乖乖 發表於 18-10-17 21:17
可能要捱過十年八載,痛到無知覺,才會原諒佢

我都經歷緊,件事已經過左1年多,但一諗起就會喊

男爵府

信任就好似一張紙, 皺了即使撫平,也恢復不了原樣了⋯⋯我不原諒,但我放下,我的後半生,不是來為你的背叛埋單
你的痛苦是屬於情理之中,一個人受了創傷,需要一段時間的康復期,但是,如果你經年累月都是痛苦,無法解脫,甚至越陷越深,這其實就是拿自己寶貴的人生,在為對方的背叛來埋單

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

wingwingchau 發表於 18-10-16 19:10
傾左男方只係講話唔係我想像中咁,叫有咩事唔好,佢好想淡化件事

有d男人,唔係當口當面斷正都唔會認自己錯!我果件都係咁,佢唔認,ok!結果我搵到證據佢地一齊去旅行!我帶埋兩個女返娘家住
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

男爵府

goosema 發表於 18-10-21 11:15
有d男人,唔係當口當面斷正都唔會認自己錯!我果件都係咁,佢唔認,ok!結果我搵到證據佢地一齊去旅行!我 ...

佢咁衰,咁你依家點呀

翡翠宮

wingwingchau 發表於 18-10-22 12:36
佢咁衰,咁你依家點呀

因為我地之前住外國,我帶左兩個女一齊返香港住!電話我照比兩個女同佢講,我就無野再同佢講!我自己搵到工重新開始新生活。

佢要點我控制唔到,起碼而家自己養得到兩個女,就算點都月怕!
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

wingwingchau 發表於 18-10-22 12:36
佢咁衰,咁你依家點呀

如果佢肯返轉頭,就大家比次機會大家啦!如果唔係,盡早離場
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

ying_mail 發表於 18-10-13 11:31
男人一變心,好難回頭!
哎~

認同

大宅

我依家都身同感受,好辛苦

伯爵府

wingwingchau 發表於 18-10-13 05:22
當知道另一半出軌,嗰種痛,已經撐唔住

明呀,我無試過清楚知道另一半同人做過咩,因只睇到佢同人示愛既信息重要過左一段時間了, 當時我睇到心跳加速同即肚痾,但唔知點解又唔係心痛係超唔開心,n年後今日我無晒事啦,放開就得,記住只有自己先最錫自己

男爵府

為左依件事瘦左好多,有時我會post 相上whatapps 動態,見到個女人有睇我嘅嘢

複式洋房

wingwingchau 發表於 18-11-1 15:22
為左依件事瘦左好多,有時我會post 相上whatapps 動態,見到個女人有睇我嘅嘢
...

一次不忠,百次不容

首頁

尾頁

跳至