半夜捽眼捽面

twtw2017
|
我發現呢兩晚我仔半夜訓覺,訓訓下會喺唔清醒下好大力咁捽眼同面仔(已戴手襪仔),我試過㩒住或者拉開佢對手,佢係好大力. 我要用陰力㩒住,佢先會慢慢靜落黎. 過一陣佢又黎過,我又再㩒住佢等佢捽唔到...
朝早起身見到面仔原本好得七七八八既疹又翻發返咁,塊面紅晒.
請問有冇媽媽有類似經驗,有冇方法解決?
QoolarA
|
twtw2017 發表於 18-10-13 05:40
我發現呢兩晚我仔半夜訓覺,訓訓下會喺唔清醒下好大力咁捽眼同面仔(已戴手襪仔),我試過㩒住或者拉開佢對 ...

你bb幾大?
miumiu419
|
唉,我b而加都係,訓著左就唔會摔,一訓醒就不停摔,我唯有不停甘同佢搽保濕
我要做媽媽
|
佢係咪皮膚有D乾燥吖,你幫佢搽D比較潤既cream喇
twtw2017
|
QoolarA 發表於 18-10-13 18:06
你bb幾大?

仲有幾日兩個月
twtw2017
|
miumiu419 發表於 18-10-13 18:15
唉,我b而加都係,訓著左就唔會摔,一訓醒就不停摔,我唯有不停甘同佢搽保濕
...

我仔返而係訓左先捽,仲要好大力
twtw2017
|
我要做媽媽 發表於 18-10-13 18:24
佢係咪皮膚有D乾燥吖,你幫佢搽D比較潤既cream喇

有呀,已經每4-5個鐘就幫佢面仔搽cream
redshoes
|
twtw2017 發表於 18-10-13 05:40
我發現呢兩晚我仔半夜訓覺,訓訓下會喺唔清醒下好大力咁捽眼同面仔(已戴手襪仔),我試過㩒住或者拉開佢對 ...

唉。。我個仔都係咁,成日都好似花面貓
miumiu419
|
睇黎大家都有呢個煩惱,係轉左天氣先係甘,所以我先諗佢應該乾燥,先幫佢保濕,不過保濕都係幫到小小,始終可能要包住晒佢d手腳先得xd
twtw2017
|
miumiu419 發表於 18-10-13 21:22
睇黎大家都有呢個煩惱,係轉左天氣先係甘,所以我先諗佢應該乾燥,先幫佢保濕,不過保濕都係幫到小小,始終 ...

包到實,唔夠十分鐘就比佢破解到,伸返對手出黎...
miumiu419
|
twtw2017 發表於 18-10-13 21:56

甘我反又無喎,訓教就唔會申手出黎真係訓著,但一醒呢就開始破解啦,然後開始摔
QoolarA
|
twtw2017 發表於 18-10-13 21:56

咁你試下用唔同包法啦
haha748494
|
BB鼻塞都系捽眼捽鼻,你睇上系咪呢什原因。