有感而發……

dior0214
|

發完神經 有感而發完就閃, 費事畀人起底
Conybrownbb
|
dior0214 發表於 18-10-13 14:48
關於麥明詩, 話說中學時代,有一年我代表學校參加校際朗誦節, 我同佢都係參賽者, 因為佢係名校參賽者, ...

平淡就是福 講真,要羨慕嘅我都絕對唔會羨慕佢
bmuimami
|
咁後生就做咗主婦,嫁咗有自己家庭都好幸福呀!
(假設你同佢咁上下年紀,都係26、7)
babyhoi
|
完全唔需要羡慕佢喎
我都好proud of自己做個普通少奶奶
wcpcelia    發表於 18-10-14 09:13
luckybaby2011
|
關於麥明詩, 話說中學時代,有一年我代表學校參加校際朗誦節, 我同佢都係參賽者, 因為佢係名校參賽者, ...

咁你都好後生、平淡先係最幸福
dior0214
|

...
newcook
|
大家追求既野都唔同,無得比較
PCCW2319
|

路係自己揀, 途中樂與苦都未必係別人眼中一樣。

而且, 學歷樣貌, 同能唔能夠成為1個成功/出色演員/藝員, 未必成正比。

就好似劉青雲, 學歷高??? 靚仔???
colormama
|
佢真係叻囡嚟, 讀書幾有成就, 唔容易。
littlesister
|
做咩係個人選擇,你覺得幸福咪得,可能佢羨慕你呢
LittleRoxie
|

好好的例子
一時成敗得失
不等於甚麼

littlesister
|
dior0214 發表於 18-10-13 16:15
想當年佢同個靚字大纜都扯唔埋,講真我真係嬴佢十條街,咪反我眼,我講事實 佢蛻變成今 ...

佢而家都唔靚啦,不過有10A + Cambridge 光環啫,但都唔會令人覺得佢靚
appledai
|
說明你自己好靚同後生
123blow
|

可能10a 好羨慕好似你咁呢? !

而且, 我暫時睇吾到佢有咩咁過人之處
乖乖媽
|
littlesister 發表於 18-10-13 17:17
佢而家都唔靚啦,不過有10A + Cambridge 光環啫,但都唔會令人覺得佢靚

無錯佢把口同佢背景不符,樓主無需羨慕

香印提子
|
bmuimami 發表於 18-10-13 15:11
咁後生就做咗主婦,嫁咗有自己家庭都好幸福呀!
(假設你同佢咁上下年紀,都係26、7)
...

下,佢26歲咁細架炸佢樣唔似咁細,唔知似32
唔係怪獸
|
你咁都記得佢嘅?
Poyau
|
知足常樂
油麥麥
|
睇唔到 1樓的留言,但估到少少啦~

麥冠軍除咗讀書叻,樣貌平傭!

26、7歲是適婚年齡,祝福
chillimom
|
人生好多可能性,你早放棄會後悔都唔奇,決定左就唔好回頭望。