清胎毒食咩?

Dantam
|
各位好,我依加28ᴡᴇᴇᴋs
請問請胎毒食咩好呢?
Baby_Gena
|
Dantam 發表於 18-10-13 14:56
請問請胎毒食咩好呢?

我建議32週才開始清胎毒,28週怕都係早咗啲。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Dantam
|
Baby_Gena 發表於 18-10-13 15:16
我建議32週才開始清胎毒,28週怕都係早咗啲。

明白!唔該晒你ᴛʜᴀɴᴋʏᴏᴜᴜᴜᴜ
我要做媽媽
|
我比較遲,35week先開始清,我係食龜苓膏㗎
CLam:3
|
我冇介過口. 所以早小小清下胎毒
28-29週就已經食西瓜.
32週就開始飲椰青水.
到34週就開始食龜零膏.
但聽好多人話飲白蓮鬚好難開度數.
唔知係咪真喇
邱優
|
唔好咁早食我34週食36週就出世,唔知係咪涼得滯
sakurayan
|
CLam:3 發表於 18-10-15 11:03
32週就開始飲椰青水.

我朋友及佢好幾個friend都食左白蓮蘇,度數勁難開,全部食全餐要開刀
ipcs
|
sakurayan 發表於 18-10-15 20:42
我朋友及佢好幾個friend都食左白蓮蘇,度數勁難開,全部食全餐要開刀

我都聽過唔好食白蓮蘇,我無食過,兩胎都會自然開度數。
Mrs_Tiu
|
邱優 發表於 18-10-15 12:55
唔好咁早食我34週食36週就出世,唔知係咪涼得滯

我滿8個月就開始飲椰青水,吃腐竹雞蛋,西瓜,9個月開始食龜苓膏,但到38周都未有消息
Miko3B
|
CLam:3 發表於 18-10-15 11:03
32週就開始飲椰青水.

我之前都有飲白蓮鬚煲雞蛋,開度數好快喎
bchuma
|
Dantam 發表於 18-10-13 14:56
請問請胎毒食咩好呢?

綠豆沙,胎菊都ok
CLam:3
|

係呀. 我都聽講太多呢個案
醫院啲姑娘都話唔好飲.
好多好多都話飲完度數開得好慢.

haha748494
|
回覆 Baby_Gena 的帖子

多謝分享吖,好詳細,仲注意飲用時間,第二胎果陣,我系睇中醫調理,有針對性。
abkoitea
|
我要開始清胎毒喇!椰子水可以喺邊度買?要買一個一個椰青嗎?
chaxxcha
|
我上胎都有飲白蓮鬚 開度數都開得快 但建議如果要飲 問一問中醫先 因為上胎38w飲完 之後全身出濕疹 可能係我體質吾適合
RubyYu07
|
我到左後期食綠豆沙,龜苓膏。涼嘢,要足月後先食
RubyYu07
|

我都聽都有人咁講,唔知係咪真係會有咁既後果?
Ming1818
|
abkoitea 發表於 18-10-23 09:47
我要開始清胎毒喇!椰子水可以喺邊度買?要買一個一個椰青嗎?

好多有賣椰皇甜品既糖水鋪都會有新鮮支裝既
例如:松記 / 金滿堂... 你可以上OpenRice search
屎莉亞萊爾
|
想買西瓜食,但生果舖又唔多見有
屎莉亞萊爾
|
RubyYu07 發表於 18-10-23 14:33
我到左後期食綠豆沙,龜苓膏。涼嘢,要足月後先食

龜苓膏會幫襯邊間,我驚有假嘢