請問轉數快收款會收到電話訊息通知嗎?

FastandFurious
|
我試左一次收款,沒有通知,只是有自己登入app去check 才見到有一個transaction。
咁每次都要咁做?好似有d唔方便,定係我唔識用未設定呢?thanks
至愛朱古力
|
FastandFurious 發表於 18-10-13 15:01
我試左一次收款,沒有通知,只是有自己登入app去check 才見到有一個transaction。
咁每次都要咁做?好似有 ...

我試過用中銀轉數快轉比人,她們電話都收到訊息收款通知
至愛朱古力
|
FastandFurious 發表於 18-10-13 15:01

你自己有冇係自己網上銀行set,用電話收訊息?
patpat234
|
我自己匯豐過自己渣打,2邊都有收到短訊通知
cattz288
|

間間bank唔同! hsbc係付款先有sms, 收係無!
|
patpat234 發表於 18-10-13 15:12
我自己匯豐過自己渣打,2邊都有收到短訊通知

我都係匯豐轉匯豐,無收到添,再研究一下先 thanks
|
cattz288 發表於 18-10-13 15:15

我就係匯豐轉匯豐,付款果邊有通知,但收款無
|

剛查到收款都應該會有通知的,但我都收唔到

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
princessgw
|

你用電話/email 登記?
YuYuMother
|

唔係呀,收會有通知,我set左用email
Jasmine-4711
|
If you use your mobile when you register, you will get an SMS.

But I don't know they will send you an email of you use your email account to register.
wcpcelia    發表於 18-10-13 17:36
cattz288
|
YuYuMother 發表於 18-10-13 15:51
唔係呀,收會有通知,我set左用email

我收左好多次錢都無收過sms, 無論係sms/email
cattz288
|
Jasmine-4711 發表於 18-10-13 15:56
If you use your mobile when you register, you will get an SMS.

But I don't know they will send you ...

會! 用email登記會收email通知
cattz288
|
FastandFurious 發表於 18-10-13 15:21
剛查到收款都應該會有通知的,但我都收唔到

完全無收過!
YuYuMother
|
cattz288 發表於 18-10-13 16:09
我收左好多次錢都無收過sms, 無論係sms/email

你入返帳戶check 下登記左用咩通知?
cattz288
|
YuYuMother 發表於 18-10-13 16:25
你入返帳戶check 下登記左用咩通知?

手提no