我咁樣究竟係中定冇中?

Himeka
|
我咁樣究竟係中定冇中? 條線好淺呀(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ipcs
|
Himeka 發表於 18-10-13 16:32
我咁樣究竟係中定冇中? 條線好淺呀(emoji)

有少少hcg,如果係dd-4至dd-3都應該係咁上下色。
過兩日再check有加深就代表個胎有成長。
Himeka
|
ipcs 發表於 18-10-13 16:35
有少少hcg,如果係dd-4至dd-3都應該係咁上下色。
過兩日再check有加深就代表個胎有成長。
...

dd-4/dd-3 係咩意思? 那麼您的意思係中的機會大嗎?
ipcs
|
Himeka 發表於 18-10-13 16:40
dd-4/dd-3 係咩意思? 那麼您的意思係中的機會大嗎?

中就一定中,但要睇下有無化學就要睇多一兩個星期咁啦
dd是due day簡寫,如果你本身應該16號嚟經,16號係你dd,今日13號就係dd-3。
Himeka
|
ipcs 發表於 18-10-13 16:42
dd是due day簡寫,如果你本身應該16號嚟經,16號係 ...

哦ic , 但我已經遲左7日
Himeka
|
ipcs 發表於 18-10-13 16:42
dd是due day簡寫,如果你本身應該16號嚟經,16號係 ...

大唔大機會係化學(emoji)
ipcs
|
Himeka 發表於 18-10-13 16:46

視乎你是否確定邊日排卵(有驗幾時排卵就會知道),如果受精11至12日會係呢個色,如果有14日或以上,就很有可能是化學左了。
ipcs
|
Himeka 發表於 18-10-13 16:46

如果你無測排卵,咁遲排左都會令dd延後,就會驗出嚟淺色。
Himeka
|
ipcs 發表於 18-10-13 16:50
如果你無測排卵,咁遲排左都會令dd延後,就會驗出嚟淺色。

那麼我過兩日再驗下先 ><