自由講場

跳至

首頁
12345...21

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

# 媽咪去買餸,就會放低我地去新墟仁愛堂等佢,嗰時好細,印象中有機打,有踩roller

# 大興邨夜晚好多宵夜檔,有糖水,煎蠔餅,即拉腸粉,好熱鬧

# 八佰伴有噴水池,天花板係藍天台雲,好迫真

# 屯門公園有得踩水上單車

# 巿中心而家大家樂個位係酒吧,有得唱歌,飲酒 (陽光/1997)

# 仁愛堂大家樂前身係酒吧,以前weekend 都落去飲嘢 (翡翠餐廳)

# 域多利戲院傳聞鬧鬼

講住咁多先,記得再補充

※ 歡迎jm一齊分享 ※

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

卓爾居未起個陣,只係一段斜坡山路行出去新墟,個陣有時仲有架燒鵝(定鴨?)車間中停係度,我記得叫聖誕公司
天朗氣清

水晶宮

tinlong22 發表於 18-10-13 16:56
卓爾居未起個陣,只係一段斜坡山路行出去新墟,個陣有時仲有架燒鵝(定鴨?)車間中停係度,我記得叫聖誕公司 ...

我都有d印象, 個斜坡上面係晾粉絲

珍珠宮

回覆樓主:

1- 屯門公園無大媽,好靜,好好行,可以餵鴨仔坐船,坐係草地野地。自從黎左班嘈音大媽,我差唔多成十年無係屯門公園行啦。

2- 屯門人少遊客少

3-以前屯門市中心時代廣場近mos burger 位置有任食韓燒

4- 以前有新發邨

大宅

tinlong22 發表於 18-10-13 16:56
卓爾居未起個陣,只係一段斜坡山路行出去新墟,個陣有時仲有架燒鵝(定鴨?)車間中停係度,我記得叫聖誕公司 ...

我都成日食架

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

巿中心地下依家越棧個位係機舖
仲有屯門戲院
我仲保留住佢啲手畫戲飛

wcpcelia    發表於 18-10-13 17:10

水晶宮

畀面勳章

hellohelloruby 發表於 18-10-13 16:46
# 媽咪去買餸,就會放低我地去新墟仁愛堂等佢,嗰時好細,印象中有機打,有踩roller

# 大興邨夜晚好多宵夜 ...

最正華都果邊有間撈麵,講緊199x年
正到爆,開左好多年,後來執左
仲有置樂果邊籃球場,好多靚仔打籃球

水晶宮

choco_soup 發表於 18-10-13 17:02
1- 屯門公園無大媽,好靜,好好行,可以餵鴨仔坐船,坐係草地野地。自從黎左班嘈音大媽,我差唔多成十年無 ...

新發邨多道友,好雜

水晶宮

CathyChan1126 發表於 18-10-13 17:06
最正華都果邊有間撈麵,講緊199x年
正到爆,開左好多年,後來執左
仲有置樂果邊籃球場,好多 ...

以前放咗學去華都唱k, 要自己入no.揀歌

水晶宮

畀面勳章

hellohelloruby 發表於 18-10-13 17:09
以前放咗學去華都唱k, 要自己入no.揀歌

無錯,仲好鬼平唱通宵

水晶宮

wing514 發表於 18-10-13 17:06
巿中心地下依家越棧個位係機舖
仲有屯門戲院
我仲保留住佢啲手畫戲飛

屯門戲院最後都係戲院,而家係英皇

水晶宮

hellohelloruby 發表於 18-10-13 16:46

# 大興邨夜晚好多宵夜 ...

巿中心而家大家樂個位係叫酒吧,有得唱歌,飲酒———》嗰度叫做陽光餐廳、中午、晚上有飯食、晚上七點開始有駐場歌手唱歌、再夜D就係客人上台唱K。當年華納都喺度舉行過「真我的風彩。劉德華歌唱比賽」

水晶宮

CathyChan1126 發表於 18-10-13 17:10
無錯,仲好鬼平唱通宵

嗰時二樓同地下開咗好多間,好壯觀

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

屯門公園大仔細時成日去,餵魚坐岸邊,側邊有空地同成班小朋友踢波,好開心。

依家就魚池欄實晒,唔比人靠近,核突到死。同大媽佔據,直頭唔會去。

水晶宮

pbpk03845784 發表於 18-10-13 17:12
巿中心而家大家樂個位係叫酒吧,有得唱歌,飲酒———》嗰度叫做陽光餐廳、中午、晚上有飯食、晚上七點開 ...

jm你好記性,係陽光,以前有去飲嘢,飲到人地打烊都唔走

水晶宮

kit2004 發表於 18-10-13 17:13
屯門公園大仔細時成日去,餵魚坐岸邊,側邊有空地同成班小朋友踢波,好開心。

依家就魚池欄實晒,唔比人靠 ...

公園係比小朋友去玩,但而家比d大媽攪到污煙脹氣

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

到,我係屯門長大你講個間有歌唱嘅餐廳叫1997,我留低唔少腳毛仁愛堂roller場踩過兩次咋,個時踩roller嘅會俾人話壞份子㗎域多利戲院,成班同學考完試放早會去睇早埸,十幾個男女同學 ,有拍緊拖嘅,有曖昧緊嘅初戀回憶

cynthiatomchan    發表於 18-10-14 21:54
我要記得幸福......

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

choco_soup 發表於 18-10-13 17:02
1- 屯門公園無大媽,好靜,好好行,可以餵鴨仔坐船,坐係草地野地。自從黎左班嘈音大媽,我差唔多成十年無 ...

漢陽苑我讀完書同啲同學聚會成日食

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

仲有,蝴蝶灣沙灘好耐以有間買燒烤用品同游泳用品嘅舖仔,個名叫⋯⋯飄然我當時10幾歲咋,知道嘅jm都唔年輕自己入嚟對號入座

水晶宮

浩霆豬豬 發表於 18-10-13 17:20
到,我係屯門長大你講個間有歌唱嘅餐廳叫1997,我留低唔少腳毛仁愛堂roller場踩過兩次咋,個 ...

1997, 我都留低唔少腳毛

首頁
12345...21

尾頁

跳至