求推薦好飲即沖/即飲奶茶

早兒媽媽
|
我外出食飯鐘意叫奶茶飲,不論茶餐廳、大家樂、吉野家的奶茶都覺得唔差(某D分店係好好飲)。可惜自己在家試咗3款即沖/即飲的都好麻麻(其中一個共通點係3隻都無茶香,附圖)
大家可否推薦好飲又方便在家隨時沖/飲的奶茶?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
waynewon
|
即沖嘅全部都係化學方法溝出奶茶味,點可能有用真正茶葉沖出來嘅茶香味呢。
mimorjai
|
早兒媽媽 發表於 18-10-13 17:12
我外出食飯鐘意叫奶茶飲,不論茶餐廳、大家樂、吉野家的奶茶都覺得唔差(某D分店係好好飲)。可惜自己在家試 ...

太興罐裝。百佳有得賣。雪凍好好飲
Tiffanytobe
|
Lipton茶餐廳系列嗰款幾好飲
bmuimami
|
益昌奶茶
飲過之中認為最好味
咖啡就澤合
pretty_cat
|
都係益昌
cake05
|
長飲lipton
早兒媽媽
|
bmuimami 發表於 18-10-13 19:14
益昌奶茶
飲過之中認為最好味
咖啡就澤合

請問圖中的奶茶是否你指好味的益昌?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bubblegummy
|
即沖咖啡我覺得越南G7幾好
weiwei
|
bmuimami 發表於 18-10-13 19:14
益昌奶茶
飲過之中認為最好味
咖啡就澤合

thanks
Moppyhaha
|
早兒媽媽 發表於 18-10-14 15:00

我都鍾意呢隻
bmuimami
|

係!不過我飲藍袋無糖,然後自己加少少糖
coeeyin
|
bmuimami 發表於 18-10-14 17:06
係!不過我飲藍袋無糖,然後自己加少少糖

超市唔覺有,無糖邊度買到,thanks
Eagleb
|
泰式奶茶@九龍城泰國鋪
Mrs.Kangaroo
|
早兒媽媽 發表於 18-10-13 17:12
我外出食飯鐘意叫奶茶飲,不論茶餐廳、大家樂、吉野家的奶茶都覺得唔差(某D分店係好好飲)。可惜自己在家試 ...

大排檔好飲
Jumama2000
|
bubblegummy 發表於 18-10-14 15:50
即沖咖啡我覺得越南G7幾好

蘑菇
|

想問JM係邊度買?
bmuimami
|
coeeyin 發表於 18-10-14 19:17
超市唔覺有,無糖邊度買到,thanks

大間啲嘅360
cassie0025
|
呢隻有款加左薑味, 我覺得好好飲!
wannabe118
|
waynewon 發表於 18-10-13 17:15
即沖嘅全部都係化學方法溝出奶茶味,點可能有用真正茶葉沖出來嘅茶香味呢。 ...

Lipton 既味都ok 飲得落口 不過好無益 我公司有買,攪到我日日忍唔住飲