係旅行社買機票套票好,定係上d xxcombine.com訂好?

熱狗媽
|

決定去大阪啦,最初打算跟團,諗諗吓我呢個孤獨精,都係自由行好了。

上美麗X旅行社,見到5日行程,有機票及兩晚酒店住宿套票,坐廉航(香港Express), 大約$3000 。請問有無jm試過?定係我自己上Hutgx.com,hotelscomxxx.com網訂?

謝謝
Sumyeema1
|

買過egl 機票酒店套票,去機場領隊攞飛,就自冉行。

酒店可以 Google下日本酒店網 japanican,多些選擇。
Rilakkuma12
|
熱狗媽 發表於 18-10-13 17:17
決定去大阪啦,最初打算跟團,諗諗吓我呢個孤獨精,都係自由行好了。

上美麗X旅行社,見到5日行程,有機票 ...

hk airline 不是廉航,一向都自己買,唔識就zuji, expedia, hutchgo 都 ok
Honey
|
機票酒店分開買好多年了,因每次旅行都可能住不同地方而轉酒店。
吉蒂0603
|

重複
吉蒂0603
|

一般旅行社的package,單人出發要補房錢,所以,自己訂計落條數會抵d。尤其日本的酒店,都有很多單人房供應。
amypekkle
|

$3000有機票加2晚酒店?價錢好吸引喎!

咁另外兩晚酒店是否自己book? 邊度book冇所謂,我會去不同網比較價錢。
Rilakkuma12
|
你自己訂酒店可以訂免費取消的
thunder_bunny
|
HX 又叫茄子航空
有餐食 唔係廉航呀
whyyou
|

你連hk airline唔係廉航都唔知,買package都未必一定穩陣
熱狗媽
|
Rilakkuma12 發表於 18-10-13 18:01
hk airline 不是廉航,一向都自己買,唔識就zuji, expedia, hutchgo 都 ok
改番,應該係香港express
熱狗媽
|
whyyou 發表於 18-10-13 18:29
你連hk airline唔係廉航都唔知,買package都未必一定穩陣
應該係香港express
熱狗媽
|
thunder_bunny 發表於 18-10-13 18:26
HX 又叫茄子航空
有餐食 唔係廉航呀
改番 係hk express
thunder_bunny
|
咁如果係HKE
自己上官網買就得啦,仲可以儲分添

酒店一向都分開book
Book d 可以free cancel 果d