時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

nsychristy 發表於 18-10-17 14:59
我住緊劏,反對

理由呢?

珍珠宮

kk2009 發表於 18-10-17 15:32
理由呢?

不是可持續發展,擺明賣港求榮送錢俾大陸,極貴,做左都唔係我得益,收效慢,有其他選擇,疑似官商勾結,人口政策無配合土地政策,夠未?

唔好因為自己窮就就俾人利用,ok?

子爵府

-bella- 發表於 18-10-13 17:25
先聲明不要變成對立面,不要界定[藍][黃],不要冠上[親中]或[反中],討論純以理性角度!

[ 前規劃署助理署長 ...

男爵府

nsychristy 發表於 18-10-17 15:37
不是可持續發展,擺明賣港求榮送錢俾大陸,極貴,做左都唔係我得益,收效慢,有其他選擇,疑似官商勾結, ...

真係好笑,你的理由全部都係反對派的口號式理由,bk有不少jm已分析點解不成理由,點解仲咁盟塞

珍珠宮

kk2009 發表於 18-10-17 15:46
真係好笑,你的理由全部都係反對派的口號式理由,bk有不少jm已分析點解不成理由,點解仲咁盟塞
...

你覺得人好笑人地都覺得你好好笑架。

珍珠宮

kk2009 發表於 18-10-17 15:46
...
初時用住劏房云云去撐, 以為香港人咁怕冇地方住, 實撐啦,
點知真住客都唔撐人工島, 根本就話人地口號式反對, 乜都你講晒啦......
BTW, 支持政府的唔好跟車太貼, 尋日新聞特首已改口風, 話只係"願景"

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及時事話題或最終演變成時政討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

回覆樓主:

支持填海起樓

首頁

尾頁

跳至