返到公司有種好討厭既感覺

CSS701
|
一開始已唔鐘意呢間公司,好不容易捱左7個月,但返到公司都有種討厭既感覺,特別係d上司

你地會唔會咁?
apelok
|
CSS701 發表於 18-10-13 18:04
一開始已唔鐘意呢間公司,好不容易捱左7個月,但返到公司都有種討厭既感覺,特別係d上司

你地會唔會咁?

咁點解仲繼續留低?
timtamgal
|

你地會唔會咁?

我放完產假後返工日日都係咁
CSS701
|
apelok 發表於 18-10-13 18:05
咁點解仲繼續留低?

打算開始揾工
wcpcelia    發表於 18-10-14 08:41
YY1101
|
CSS701 發表於 18-10-13 18:12
打算開始揾工

祝你成功
emmafish
|

你地會唔會咁?

辭職
叮妹
|
試過一間系咁,仲要一到星期日下午就不安,做左8個月走左
vivibabyvivi
|
唔會,因為一感覺唔對路就即刻辭職
yucl_hk
|
仲做, 依d係情緒病先兆
wubingbing
|
vivibabyvivi 發表於 18-10-13 19:12
唔會,因為一感覺唔對路就即刻辭職

Same
小菜子
|

你地會唔會咁?

我都有類似情況,不過唔係唔鐘意間公司,而係工作上要對嘅人,我俾自己一年時間,起碼寫的落CV好似好睇少少呱(不喜勿插!)
meowmi722
|
我都試過
其實好唔開心
頂了接近2年
年尾都要走
wcpcelia    發表於 18-10-14 08:41
ccccchole
|
叮妹 發表於 18-10-13 19:10
試過一間系咁,仲要一到星期日下午就不安,做左8個月走左
一到星期日下午就不安我都係,
成日等放假,覺得甘既心態好唔好,
不過怕出面更差/_\
pansy888hk    發表於 18-10-14 01:17
小糖糖123
|
拿咗雙糧花紅先,過完年再搵工,好搵的
叮妹
|
ccccchole 發表於 18-10-13 21:45
一到星期日下午就不安我都係,
成日等放假,覺得甘既心態好唔好,
不過怕出面更差/_

我就揾工易好多,因做工廠女工,果次呢間公司做手錶QC,部門得6個人,事非到不得了,其實吾止星期日不安,系一踏入去已不安,吾知做乜鬼又做左8個月
vet
|
我最近都係咁,近日計算吓自己有幾多積蓄,夠唔夠提早退休 ,而家心態係涯得一日得一日。
tsung
|
CSS701 發表於 18-10-13 18:12
打算開始揾工

加油
boaangel
|
vet 發表於 18-10-13 21:51
我最近都係咁,近日計算吓自己有幾多積蓄,夠唔夠提早退休 ,而家心態係涯得一日得一日。
...

我都係,不過已打算唔做
CSS701
|
小菜子 發表於 18-10-13 21:35
我都有類似情況,不過唔係唔鐘意間公司,而係工作上要對嘅人,我俾自己一年時間,起碼寫的落CV好似好睇少 ...

其實我同你一樣,想做耐d等cv好睇d咋
不過我無雙糧花紅,下星期會開始揾工
ccccchole
|
雖然呢個POST好似好負能量甘,但抒發左真係好D
岩岩又多左其他野煩,遇到呢個POST真係好