潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

keiasahi 發表於 18-11-18 17:08
離曬大譜!我睇隔離有姐妹報海關,有用嗎?因為佢嗰地址係海外

佢自稱有公司,但入$用私人戶口,海關受唔受理?我直情想舉去fb report佢d衰野

別墅

kitkit99_99 發表於 18-11-18 20:48
佢自稱有公司,但入$用私人戶口,海關受唔受理?我直情想舉去fb report佢d衰野
...

如果發貨為公司地址,但收款為私人戶口,會涉及到稅務問題?

大宅

keiasahi 發表於 18-11-18 20:52
如果發貨為公司地址,但收款為私人戶口,會涉及到稅務問題?

佢根本就係tax問題先用私人戶口,佢寄d貨唔見有mailing address

民房

kitkit99_99 發表於 18-11-18 21:01
佢根本就係tax問題先用私人戶口,佢寄d貨唔見有mailing address

我5月中比左錢買,到而家都未收到貨,一陣追佢又唔覆 警察方面話可以睇下有冇其他苦主一齊去報

大宅

yyyy25 發表於 18-12-9 13:05
我5月中比左錢買,到而家都未收到貨,一陣追佢又唔覆 警察方面話可以睇下有冇其他苦主一齊去報 ...

可以先去海關報,舉報佢不良銷售。你買果樣係咩? 你試下msg佢話報海関報警,佢可能會驚,然後會發貨俾你。

民房

kitkit99_99 發表於 18-12-9 14:04
可以先去海關報,舉報佢不良銷售。你買果樣係咩? 你試下msg佢話報海関報警,佢可能會驚,然後會發貨俾你 ...

買左隻錶呀。佢確實係不良銷售,我試試先,謝謝你

大宅

kitkit99_99 發表於 18-11-18 21:01

佢個 page 有佢英國電話號碼, 可以交埋比海關及警察

之前有件貨想買搵一個住響法國嘅代購,點知佢話

we have consulted legal advice.....unless hv the agreement from the brand, it is illegal to resell.

如果英國同法國都係一樣,咁呢個賤人一定衰硬

首頁

尾頁

跳至