想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Sayhellotoyou 發表於 18-10-13 20:01
大家好,香港二次ivf 失敗後,經朋友介紹,認識愛群,就上網預約翁醫生初診。

於10月8日到愛群報到,首先 ...

我岩岩係愛群開針,day 2照7粒大小都好平均,但day 6回診,竟然8粒,但大小變都好唔平均,所以翁建議我分開兩次抽卵~

所以其實開針後,都有好多關要過

大宅

Sayhellotoyou 發表於 18-10-16 18:57
咩話,噢~ 分兩次抽!
是不是因為卵泡數量唔夠
請問是否在短期內分兩次抽?下次經期又要開針谷卵~

唔係唔夠卵,係因為佢地生長速度唔一樣,所以要同一cycle 分2次抽,例如我今日抽大得快個幾粒,隔3日左右再抽之前細個d~
所以係開針一次,但抽係2次

大宅

Sayhellotoyou 發表於 18-10-16 22:32
謝謝解釋,明白了。請問是否要回台北兩次,昏迷兩次><
如果是我,攞假會有困難, 好驚⋯⋯⋯⋯
...

我係由開針到抽卵都係台北~所以無問題~
亦都好彩係咁咋~如果吾係我係香港仲煩~
而家只係我返愛群返得密d,睇住d 卵大既情況~

大宅

loklokcheung 發表於 18-11-8 16:29
我都諗系咪開針到抽卵都留台...但諗住住酒店或者民宿 可吾可以每日返去愛群打針?到放胎再飛10日8日因為要 ...

我pm 你講

大宅

sugurk 發表於 19-7-31 22:07
你好呀,你由開針到抽卵都係台北,請問要住多少天?每天可否回愛群打針?我都諗緊依個方案,謝謝!
...

我自己預左14日係台北,不過要睇你平時週期幾長,我比較短,所以10,11日已經抽左卵
另外,頭7日我住遠少少大安區,每日行返去愛群打針,當做運動~(路程大概10至15分鐘,冬天行到出汗)之後7日我住近返少少愛群,以防抽卵
你同姑娘講,你每日返去打針就得,無另外收費

首頁

尾頁

跳至