想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

loklokcheung 發表於 18-11-8 00:47
抽卵系咪大約在開針嗰個cycle嘅Day13 / 14? 見好多JM都話放胎就等下一個cycle等身體休息一下先 放胎系咪都 ...

我抽果日係day 13 ,我諗都係咁上下日子,我暫時未放,所以係咪day14 放我都唔太清楚,不過我一定唔係同一個cycle 放,因為我做埋pgs,而pgs 要21日先有report,所以最順利都要下一個cycle。

別墅

ColaC 發表於 18-11-8 08:29
我抽果日係day 13 ,我諗都係咁上下日子,我暫時未放,所以係咪day14 放我都唔太清楚,不過我一定唔係同一 ...

咁系咪一直要開針到放胎前?定系到抽卵前已經可以?做pgs要一粒一粒計 但就安心d 祝一切順利

別墅

Dalkishan 發表於 18-10-17 08:16
我係由開針到抽卵都係台北~所以無問題~
亦都好彩係咁咋~如果吾係我係香港仲煩~
而家只係我返愛群返得 ...

我都諗系咪開針到抽卵都留台...但諗住住酒店或者民宿 可吾可以每日返去愛群打針?到放胎再飛10日8日因為要飛來飛去都辛苦JM話香港又要搵診所驗血照超聲波都有難度 系唯一台灣無人無物同埋要同老闆傾下點樣home office,呢度有無JM都系成個過程留台?可以分享一下嗎?

大宅

loklokcheung 發表於 18-11-8 16:29
我都諗系咪開針到抽卵都留台...但諗住住酒店或者民宿 可吾可以每日返去愛群打針?到放胎再飛10日8日因為要 ...

我pm 你講

複式洋房

loklokcheung 發表於 18-11-8 15:08
咁系咪一直要開針到放胎前?定系到抽卵前已經可以?做pgs要一粒一粒計 但就安心d 祝一切順利
...

多謝你呀~~ 我就抽完之後暫時無需打針,可以抖一抖,不過到放之前我估要再開始打針,我都未係好清楚~ 係呀 pgs 逐個計㗎, 不過都要有定心理準備,萬一唔pass 既情況!

大宅

janellechan 發表於 18-10-14 22:44
Hello樓主,我啱啱由台北返香港,翁醫生做嘅,著床成功了。我植入手術後覆診時問翁醫生著床率有幾多,佢話9 ...

恭喜你著床成功 祝好孕
我想請教以下問題
因為十二月聖誕節請假方便D 如果我想12月開針取卵 究竟係11月D2時先去初診好D 或是12月D2去好
因為我係香港做過IUI失敗 只有AMH報告 見大家去初診時抽血做FSH E2 LH等測試 我不知應該早一個月睇左先 或是怎樣做好迷惘好亂 請賜教 謝謝

別墅

回覆 ColaC 的帖子

想問問Day2開針是否否需要把超聲波和抽血結果send給愛群,待他們回覆了才開針?還是Day 2早上直接開針先,之後再同日補回超聲波和抽血結果?

別墅

ma_lkf 發表於 19-7-14 17:27
回覆 ColaC 的帖子

想問問Day2開針是否否需要把超聲波和抽血結果send給愛群,待他們回覆了才開針?還是Day ...

應該要回覆左先開針的

別墅

Sara0900 發表於 19-7-14 17:56
應該要回覆左先開針的

明白,謝謝你!那麼咪要晚上才可開針?
另外想問問香港照超聲波同抽血有沒有好介紹?Day 1打去,能否book到Day 2? 因為不肯定何時才M到,不太準~

複式洋房

ma_lkf 發表於 19-7-14 17:59
明白,謝謝你!那麼咪要晚上才可開針?
另外想問問香港照超聲波同抽血有沒有好介紹?Day 1打去,能否book ...

我都係book尖沙咀卓越醫務中心-呂醫生或方醫生,你打去book話係愛群既,佢地會留位比你。照卵泡連埋抽血好似$1700

當日會有齊報告,email返比愛群,佢地會回覆你係咪可以開針架喇。

別墅

Flashwong 發表於 19-7-14 23:57

我都係book尖沙咀卓越醫務中心-呂醫生或方醫生,你打去bo ...

原來一間就可以做哂兩樣野,太好了!謝謝你!

別墅

Dalkishan 發表於 18-10-17 08:16
我係由開針到抽卵都係台北~所以無問題~
亦都好彩係咁咋~如果吾係我係香港仲煩~
而家只係我返愛群返得 ...

你好呀,你由開針到抽卵都係台北,請問要住多少天?每天可否回愛群打針?我都諗緊依個方案,謝謝!

大宅

sugurk 發表於 19-7-31 22:07
你好呀,你由開針到抽卵都係台北,請問要住多少天?每天可否回愛群打針?我都諗緊依個方案,謝謝!
...

我自己預左14日係台北,不過要睇你平時週期幾長,我比較短,所以10,11日已經抽左卵
另外,頭7日我住遠少少大安區,每日行返去愛群打針,當做運動~(路程大概10至15分鐘,冬天行到出汗)之後7日我住近返少少愛群,以防抽卵
你同姑娘講,你每日返去打針就得,無另外收費

別墅

Dalkishan 發表於 19-7-31 22:14
我自己預左14日係台北,不過要睇你平時週期幾長,我比較短,所以10,11日已經抽左卵
另外,頭7日我住遠少少 ...

謝謝回覆,我週期7天左右,是否第11日左右抽卵?中間要否驗血或陰超?因我是第一次做ivf, 咩都唔知,謝謝!
先生是否同抽卵同一天抽精?

首頁

尾頁

跳至