浸會vs仁安順產收費

moomooo
|
十五十六係邊間順產,醫生話浸會便啲,姑娘人手同產後support大d,但建議我選三人房,而仁安就酒店式床訓得舒服d,兩間都建議不需join package

今日上網睇價錢,套餐既話仁安比浸會好似重便?係咪如唔join package,散計浸會會便d?

請問各位媽媽可以分享下嗎?

ps 想做無痛分娩
FifiYeung_FB
|
moomooo 發表於 18-10-13 20:20
十五十六係邊間順產,醫生話浸會便啲,姑娘人手同產後support大d,但建議我選三人房,而仁安就酒店式床訓得 ...

我都想了解。。不過我朋友話仁安好好
freshrose
|
十五十六係邊間順產,醫生話浸會便啲,姑娘人手同產後support大d,但建議我選三人房,而仁安就酒店式床訓得 ...

仁安一定要join package
moomooo
|
FifiYeung_FB 發表於 18-10-14 10:37
我都想了解。。不過我朋友話仁安好好

之前因小病入仁安住2人房,印象都好好,舒服干淨同姑娘好照顧
moomooo
|
freshrose 發表於 18-10-14 11:10
仁安一定要join package

但尋日問診所話唔駛係咪要親身去仁安問下
FifiYeung_FB
|
moomooo 發表於 18-10-14 12:33

你醫生知道嗎?
moomooo
|
FifiYeung_FB 發表於 18-10-14 12:35
你醫生知道嗎?

尋日就係覆診,討論浸會定仁安,我話仁安好似要join package,姑娘馬上說不用
freshrose
|
moomooo 發表於 18-10-14 12:33

我六月尾先係仁安生完,一定要join package
moomooo
|
freshrose 發表於 18-10-14 13:10

請問你幾錢埋單呀?另外package 計既日子,係按bb出生後開始計?
moomooo
|
freshrose 發表於 18-10-14 13:10

頭先打電話去仁安問,佢地話可以唔join package 散計,但話散計會貴過package 好多
kmbb519
|
moomooo 發表於 18-10-14 13:37
請問你幾錢埋單呀?另外package 計既日子,係按bb出生後開始計?

如果你朝早生,前一晚入院果晚唔計,做手術果日計第一日,開刀 5d4n

moomooo
|
kmbb519 發表於 18-10-15 13:44

如果你朝早生,前一晚入院果晚唔計,做手術果日計第一日, ...

我諗住順產,頭先問姑娘佢話助產仕會先檢查你是否差不多可入院,如收左入院就會開始計第一日
freshrose
|
回覆 moomooo 的帖子

我係緊急由順產轉開刀, 我自己個PART 係7萬幾, BB 6千幾, 出院over 8 萬埋單
Vickylxt
|

我兩胎都揀仁安生,主要係醫生好,姑娘好乜都有齊唔使煩。住院順產4日3晚姑娘會幫你湊B自己可以得到充分休息,我預訂雙人房人少又安靜,醫生每日例行檢查兒科醫生亦會告知BB每日情況。浸會就唔多清楚
hoimin
|
我揀左仁安 醫生叫我預5萬5
親戚就順產 5萬6埋單
jennyylt
|
hoimin 發表於 18-10-16 02:37
親戚就順產 5萬6埋單

我都係順產5萬6埋單
Pieapo
|
hoimin 發表於 18-10-16 02:37
親戚就順產 5萬6埋單

請問係咪用駐院醫生 定自己產檢的醫生?