早產bb食奶粉

missmarswai
|
Bb29週出世,宜家發展嘗算順利,成日覺得早產b食人奶會好d,但我d人奶已經開始追唔倒,有冇早產b都係食奶粉?食邊隻?ok嗎?
hserk818
|
早產B我見多數簡enfinitas食,增磅好似唔錯
Louisho1990
|
missmarswai 發表於 18-10-13 23:56
Bb29週出世,宜家發展嘗算順利,成日覺得早產b食人奶會好d,但我d人奶已經開始追唔倒,有冇早產b都係食奶粉 ...

我bb食安嬰兒a+ 早產奶粉, 醫院叫我買呢隻 ,
一日比兩餐佢食,bb增磅ok
missmarswai
|
你地係半人奶半奶粉?
CAROL87
|
我一開始係半人奶半s26, 最緊要bb 食得夠,唔可以因為自己無奶而令bb 唔夠飽
Louisho1990
|
missmarswai 發表於 18-10-14 12:05
你地係半人奶半奶粉?

一日8餐,有一兩餐會比奶粉佢,食奶粉增磅好d,食人奶有抗體,所以我就比左小小奶粉佢食
CharlotteTilbuy
|
hserk818 發表於 18-10-14 00:03
早產B我見多數簡enfinitas食,增磅好似唔錯
呢隻係咪藍罐??
我有印象係醫生診所見過有賣
Baby_Gena
|
missmarswai 發表於 18-10-13 23:56
Bb29週出世,宜家發展嘗算順利,成日覺得早產b食人奶會好d,但我d人奶已經開始追唔倒,有冇早產b都係食奶粉 ...

我Bb唔係早產 不過要追磅 醫院營養師建議佢食加營心美力 係早產或體重較輕都啱食 比一般奶粉同人奶高啲啲卡路里嘅

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kissapplegirl
|

我知美贊臣有隻A+早產兒配方,係萬零藥劑部有賣,你盡力喂人奶,唔夠補奶粉啦,早產兒奶粉係會幫助bb增重快d好吸收d,同普通奶粉唔同嫁
我要做媽媽
|
我覺得早產bb食奶粉冇咩問題吖,最主要系隻奶粉同bb夾得黎,bb吸收得好就無問題喇
chanxho
|
人奶唔夠都係要補奶粉,最重要係搵到隻夾到BB既,
我自己補奶粉個陣補illuma俾呀b,都夾得幾好,好快適應到
googlefirst
|
回覆 missmarswai 的帖子

唔夠人奶就要補奶粉,我自己就係補babynes比bb,見佢都夾得幾好。奶粉入面又有水解乳清蛋白,bb會易d去吸收營養,對佢地腸道負擔都細d~
HoYee28
|
kissapplegirl 發表於 18-10-15 01:28
我知美贊臣有隻A+早產兒配方,係萬零藥劑部有賣,你盡力喂人奶,唔夠補奶粉啦,早產兒奶粉係會幫助bb增重 ...

知唔知A+早產兒配方個名係叫咩?
kissapplegirl
|
HoYee28 發表於 18-10-15 17:55
知唔知A+早產兒配方個名係叫咩?

呢隻

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
PPcandie
|
我嗰時都幫個女試左三隻奶粉先揀得到~依家佢就一路飲緊雅培HMO~呢隻比較似媽媽奶~好啱上唔到奶嘅媽媽~
haha748494
|
我朋友個囡囡系訓保濕箱,飲院方果隻,最好跟返之前果隻奶粉。
丁一山
|
我B唔係早產B, 而家比緊eleva organic, 營養保存同吸收都幾好, 之前睇過佢有個特別配方可以幫助吸收DHA
RubyYu07
|
唔夠人奶就補奶粉。至於食乜奶粉,就緊要係同bb夾到
matata
|
都係要睇下佢夾唔夾到既者,好似我比女女食illuma organic咁,夾到既話,便便差唔多日日都有,磅數都靚仔呀,而家唔夠奶就補住奶粉先,同時間自己就飲多d湯水,之後要轉返全人奶都會易d