11月中西歐幾點天黑?氣溫大概幾度?

米妮
|

想下個月中至尾去西歐 會唔會好早就天黑同好凍
Conybrownbb
|
11月中尾你預大約4點幾開始天黑,凍唔凍你出發前兩星期睇下天氣報告,今年歐洲呢面氣溫好反常,夏天比往年長左,但正常黎講11月中尾已經凍
JD930    發表於 18-10-15 10:55
wcpcelia    發表於 18-10-14 08:11
bosch
|
米妮 發表於 18-10-14 00:14
想下個月中至尾去西歐 會唔會好早就天黑同好凍

日出日落時間

https://www.timeanddate.com/sun/

你預8點日出, 5點日落.

到時係好凍架啦... 不過今年唔敢講, 天氣實在太反常.

Ononluk
|
日出日落時間有得上check 好準的,十一月凍都未算最凍,但有啲地方會係雨季, 要考慮埋, 落雨慘過凍
我都係十一月尾出發,唔計去英國出trip, 我都未試過咁遲先去歐洲, 都擔心緊天氣
chima_pigpig
|
啱啱喺法國巴黎返嚟,熱到Hihi,有幾日下午出太陽要除晒啲外套好似夏天咁。朋友啱啱喺英國返嚟。都唔使著大褸。你要睇清楚去前2-3日天氣情況。如果唔係帶一喼著唔到嘅衫過到去仲要買衫著就麻煩
wcpcelia    發表於 18-10-17 08:32
bosch
|
Ononluk 發表於 18-10-16 19:52
日出日落時間有得上check 好準的,十一月凍都未算最凍,但有啲地方會係雨季, 要考慮埋, 落雨慘過凍
我都係 ...

天氣既野擔心唔黎, 到時執生. 落雨打風真係好麻煩, 凍上加凍. 以往11月尾時要著厚褸, 戴頸巾, 小朋友要戴冷帽. 出街一定要搽潤d 既cream 同埋潤唇膏.

而家熱幾日凍幾日咁... 呢幾日熱到廿幾度要著短袖衫, 上個禮拜同下個禮拜只有11度左右著薄衫加厚樓都寒寒地咁.