幫手!50萬定期约五年取回60萬,OK?

brother4
|
見有鋃行指定客顧推介,Ok?但5号好似每年100派息106,咁5年有150000:,那好?
pe540
|
睇你筆錢是應急嗎?
brother4
|
pe540 發表於 18-10-14 00:52
睇你筆錢是應急嗎?

未來5年可能不急
pe540
|
brother4 發表於 18-10-14 00:56
未來5年可能不急

咁我寧願放定期
Mnbvcxdsa
|
brother4 發表於 18-10-14 00:22
見有鋃行指定客顧推介,Ok?但5号好似每年100派息106,咁5年有150000:,那好?
...
我選擇做定期,我有50萬做咗定期六年取60萬

Conbb
|
那是投資產品吧
crystal媽咪
|
...

股票市場有升有跌。你講既定期係邊一間銀行呀??thanks
亮燈
|
...
四阿哥,如果係純定存,而你對其他投資都唔識的話,咁都還可以,但如果係投資產品就唔好喇!

而我就當然唔會做定存啦!
brother4
|
亮燈 發表於 18-10-14 13:01
四阿哥,如果係純定存,而你對其他投資都唔識的話,咁都還可以,但如果係投資產品就唔好喇!

而我就當然唔 ...

亮燈
|
brother4 發表於 18-10-14 13:03
四阿哥,剛同你計過,每年約有4%利息,你覺得ok嘛?
shala
|
Mnbvcxdsa 發表於 18-10-14 08:44
我選擇做定期,我有50萬做咗定期六年取60萬
請問邊間銀行?
brother4
|
亮燈 發表於 18-10-14 13:14
四阿哥,剛同你計過,每年約有4%利息,你覺得ok嘛?

定期可
brother4
|
shala 發表於 18-10-14 13:14
請問邊間銀行?

未知,要問吓朋友先
brother4
|
不是銀行 原來是中國人壽保險,-次俾晒,定5年取錢,安全?
wallshar
|
...

我估是中資保險產品吧。呢類產品通常年尾埋數若要追數時會再加多小小息。
brother4
|
wallshar 發表於 18-10-14 13:43
我估是中資保險產品吧。呢類產品通常年尾埋數若要追數時會再加多小小息。
...

安全?
亮燈
|
brother4 發表於 18-10-14 13:34
不是銀行 原來是中國人壽保險,-次俾晒,定5年取錢,安全?

咁就要諗諗喇!我就一定唔會,唔好玩啦!
brother4
|
亮燈 發表於 18-10-14 13:55
咁就要諗諗喇!我就一定唔會,唔好玩啦!

唔安全?
亮燈
|
brother4 發表於 18-10-14 13:56
唔安全?

不與至評,純個人喜好,我唔會幫襯中資!
brother4
|
亮燈 發表於 18-10-14 13:58
不與至評,純個人喜好,我唔會幫襯中資!

明白