飛機上保養一問?分享一下

xxxwing
|

大家係飛機上怎樣保養皮膚?
長途機和短途機保養分別?
如果方便可以講埋係咩膚質?!
等大家都可以參考吓

xxxwing
|

飛機上面真係好乾
我覺得帶住口罩,皮膚&喉嚨都覺得冇咁乾
保護品方面我會帶上試用裝 保濕為住,細細包 一包用完,好方便

dorchiu
|
我帶支細細花水, 記得就噴吓。
今天我
|
乾到裂。。。
xxxwing
|
dorchiu 發表於 18-10-14 22:03
我帶支細細花水, 記得就噴吓。

唔知點解噴嘅,我會變得愈來愈乾
明明我噴完都會拍拍塊面
無糖茶妹
|
會帶細樽噴既薏仁水,短線都得,長線會洗完面上機準備敷mask
eehhmm
|
我敷面膜
xxxwing
|
eehhmm 發表於 18-10-15 07:33
我敷面膜

邊隻?
sushiroll
|
無糖茶妹 發表於 18-10-15 02:00
會帶細樽噴既薏仁水,短線都得,長線會洗完面上機準備敷mask
我好怕fu mask會比空姐望住
無糖茶妹
|
sushiroll 發表於 18-10-15 16:58

唔怕既,我都係敷薏仁保濕gel mask,gel mask無咁礙眼
callmebabe
|

lol I won't do that
temilyt
|
長途機會敷 Gel Mask / Sleeping Mask
同埋一定會用 Squalane 用油分幫助鎖水

sushiroll
|
callmebabe 發表於 18-10-15 17:26
lol I won't do that
I kinda wanted to do that when I flew from HK to London lol I was in business anyway, but I was like nope hahah too many people are gonna be staring at me

sushiroll
|
無糖茶妹 發表於 18-10-15 17:06
唔怕既,我都係敷薏仁保濕gel mask,gel mask無咁礙眼
係喎gel mask! 濕嗰d sheet mask我怕dik水
sushiroll
|
temilyt 發表於 18-10-15 17:44
長途機會敷 Gel Mask / Sleeping Mask
同埋一定會用 Squalane 用油分幫助鎖水
sleeping mask is good idea!!! 有冇牌子recommend?
迷人pinklady
|

cream mask
sushiroll    發表於 18-10-15 20:25
迷人pinklady
|
sushiroll 發表於 18-10-15 18:07
sleeping mask is good idea!!! 有冇牌子recommend?

我用雪花秀,就算去日本咁短,我都會敷
sushiroll
|
迷人pinklady 發表於 18-10-15 20:10
我用雪花秀,就算去日本咁短,我都會敷
等我返香港去睇下先
迷人pinklady    發表於 18-10-15 21:06
NatalieTY
|
xxxwing 發表於 18-10-14 01:01
大家係飛機上怎樣保養皮膚?
長途機和短途機保養分別?
如果方便可以講埋係咩膚質?!

Full sleeping mask
sushiroll    發表於 18-10-16 01:40
moomooo
|
補濕精華溝油狂查,落機後用水洗面再等簿查加返防晒/ 化妝
sushiroll    發表於 18-10-16 04:59