香港勝在細節

十分鐘
|

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
十分鐘
|
好周到

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
hokabb
|
但佢哋攞張百達通出嚟拍完再放返好可能多過4秒,如果唔放返好攞住過馬路喺馬路中心唔小心跌咗,要再執返仲危險喎
theclacheng
|
阿婆係手袋摷得張八達通出黎,都吾止4秒,摷得㴝已經轉燈
我愛Corina
|
hokabb 發表於 18-10-14 06:15
但佢哋攞張百達通出嚟拍完再放返好可能多過4秒,如果唔放返好攞住過馬路喺馬路中心唔小心跌咗,要再執返仲 ...

Agree, 有d 多餘
kenny0305
|
成個手袋質埋去得唔得?
hiragana
|
智能到一個點, 真係唔知邊條友諗出來
Astra00
|
洗咩八達通,多餘,就咁埋去有制按一下延長4秒就得啦。4秒,就算是普通人,都不過份啦。
李斯特
|
拍一下,放返好,老人家手腳慢,做完已4秒啦
isisting
|

無記錯一部機50萬......難以想像,所以真係好難正面看待呢項新設施。
題外話,尋日去高鐵站,見安排繁複,細節多錯漏,如指示牌設計唔一致、部分大型指示牌無中英對照。所以我反而覺得香港細節管理上似乎愈來愈粗疏。
wcpcelia    發表於 18-10-14 08:26
八婆仔@
|
其實唔係轉左綠燈先拍?係等過馬路時(紅公仔)時拍,當轉綠公仔時就會延長多4秒...

八婆仔@
|
其實每樣新事物推出都唔會100%完美,一定係邊推行邊改善先會有進步
野原美冴
|
八婆仔@ 發表於 18-10-14 07:49
其實每樣新事物推出都唔會100%完美,一定係邊推行邊改善先會有進步

對!
TATEYAMA
|
對年青力壯既我地黎講呢4秒的確多餘,但對D行動緩慢既老人家可能好有用!有時見到D真係行得好慢既老人過馬路由剛轉綠燈過馬路,到轉紅公仔都未過完我都鄧佢緊張!
Amy1974
|
isisting 發表於 18-10-14 07:44
無記錯一部機50萬......難以想像,所以真係好難正面看待呢項新設施。
題外話,尋日去高鐵站,見安排繁複, ...

唔怪得話

一寸光陰一寸金 寸金難買寸光陰

一秒要 12萬 都幾貴。

tingtong
|
八婆仔@ 發表於 18-10-14 07:49

同意,再者每個人都有其獨特要求,就算度身訂造衣服都總會有人覺得衣不稱身
pe540
|
有幾好喎
diego
|
如果有10個長者喺度等過馬路,每人拍一下,咁係咪會多40秒
貓頭雀
|
回樓上的jm
幫家中老人轉用八達通手錶啦
我爸用緊,好方便,不怕遺失。
catcat笑
|
十分鐘 發表於 18-10-14 01:12

老友記表示:我出示iron man手勢就可以隨時過馬路啦,使乜出示八達通