自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

小西灣街市有乜突別,竟然係景點

珍珠宮

winy629 發表於 18-10-14 19:49
係我孤陋寡聞啫

唔係住係北區/翔龍灣/西洋菜街/小西灣的,當然覺得無問題,好正常,應該感恩他們帶來消費 ...

你數漏屯門。

屯門都有勁多自由行,佢地連屋邨都唔放過,新年前佢地係超市掃晒金沙。

非遊客區即係住宅區既藥房都企滿自由行。

今年十一黃金週,大陸遊客又多左,外國遊客反而少左好多。

琥珀宮

畀面勳章

winy629 發表於 18-10-14 19:49
係我孤陋寡聞啫

唔係住係北區/翔龍灣/西洋菜街/小西灣的,當然覺得無問題,好正常,應該感恩他們帶來消費 ...

我家樓下都受大陸團影響,我明白係擾民,但批評既時候都要明白,其實遊客想下下人地風土人情,都唔係咩大罪黎

大宅

winy629 發表於 18-10-14 10:31
港島東區的小西灣本灣街市,本月發現每日有十幾團來街市觀光.

簡直毛孔不入 :cens ...

介紹志蓮淨苑為香港難得的一片淨土

真係好諷刺⋯都唔知係邊個搞到香港處處不是淨土

大宅

littlesister 發表於 18-10-14 20:18
我家樓下都受大陸團影響,我明白係擾民,但批評既時候都要明白,其實遊客想下下人地風土人情,都唔係咩大 ...

旅行團有些景點不是遊客想到,只是行程規定.
睇佢地入去兜一個圈後係街市外呆等,就知道佢地唔係想睇下風土人情,係想快些到下個佢地去的景點

琥珀宮

畀面勳章

winy629 發表於 18-10-14 20:25
旅行團有些景點不是遊客想到,只是行程規定.
睇佢地入去兜一個圈後係街市外呆等,就知道佢地唔係想睇下風 ...

如果真係不受遊客歡迎既話,好快就唔會再去架啦

首頁

尾頁

跳至