熟墾丁jm, 請教您。。。

魚兒小寶貝
|
請問
1) 4月落水凍嗎?
2) 沒車牌的話,日日包車咪好貴囉?而且我一日去一,兩個景點咋喎,點好呢?有冇call 車apps ❨像uber❩架?
謝謝!
|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-14 11:16
請問
1) 4月落水凍嗎?
2) 沒車牌的話,日日包車咪好貴囉?而且我一日去一,兩個景點咋喎,點好呢?有冇ca ...

明年復活節吾凍、可以落水。
墾丁有巴士,平日班次一小時一班車,約17:00會停車。
墾丁有的士/白牌車,約300-500台幣一程。
wcpcelia    發表於 18-10-14 19:20
魚兒小寶貝
|
12312 發表於 18-10-14 12:07
明年復活節吾凍、可以落水。
墾丁有巴士,平日班次一小時一班車,約17:00會停車。
墾丁有的士/白牌車,約3 ...

請問墾丁的士/白牌車有冇得call架?會唔會好耐先遇到一架架?
|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-14 12:15
請問墾丁的士/白牌車有冇得call架?會唔會好耐先遇到一架架?

最好問民宿拿定司機資料。
|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-14 11:16
請問
1) 4月落水凍嗎?
2) 沒車牌的話,日日包車咪好貴囉?而且我一日去一,兩個景點咋喎,點好呢?有冇ca ...

如果你有小朋友,可以去墾丁海洋生物館住一晚。包晚、宵夜、早餐、diy、和早上生物導覽(2xxx台幣一人)(已包海洋館門票)
(如果想看多些相片,可以看返我以前- - 墾丁、高雄、台南遊)

|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-14 12:15

我左上角既post相片就是-海洋館"與誰同眠"-既白海豚。
魚兒小寶貝
|
12312 發表於 18-10-14 12:26
如果你有小朋友,可以去墾丁海洋生物館住一晚。包晚、宵夜、早餐、diy、和早上生物導覽(2xxx台幣一人)( ...

原先有此打算,但我老公瞓慣軟床,佢一定瞓唔到地下
魚兒小寶貝
|
12312 發表於 18-10-14 12:32
我左上角既post相片就是-海洋館"與誰同眠"-既白海豚。

D 白海豚有冇一早叫醒你地呀
|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-14 12:41
原先有此打算,但我老公瞓慣軟床,佢一定瞓唔到地下

有棉被墊地下呀(一晚咁多,而且夜晚10時幾才睡,早上5時幾要起床活動了)
|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-14 12:43
D 白海豚有冇一早叫醒你地呀?

當然有啦(白海豚既聲音好可愛呀)
魚兒小寶貝
|
12312 發表於 18-10-14 12:16
最好問民宿拿定司機資料。

哦~未book 呀,諗住confirm左交通問題先
魚兒小寶貝
|
12312 發表於 18-10-14 12:45
有棉被墊地下呀(一晚咁多,而且夜晚10時幾才睡,早上5時幾要起床活動了)
...

有棉被冇墊都好硬吓,我就ok, 老公就。。。

要咁早起身咩?我立過好似7點多食早餐。

海生館暫未出4月,我估要3080 台幣
|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-14 12:50

早餐前有導嚮活動的
|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-14 12:50

你去官網看過?
白海豚好受歡迎的(假日難book)
魚兒小寶貝
|
12312 發表於 18-10-14 12:54
你去官網看過?
白海豚好受歡迎的(假日難book)

係呀,尋日

我原諗住book 鯊魚館,怕白海豚嘈住瞓
|
魚兒小寶貝 發表於 18-10-14 13:18
係呀,尋日

我原諗住book 鯊魚館,怕白海豚嘈住瞓

白海豚好乖呀(吾嘈)
鄧豆豆
|
12312 發表於 18-10-14 13:20
白海豚好乖呀(吾嘈)

想請教下如果唔包車
2大1小
墾丁玩3日2夜定4日3夜
留多些日子去高雄玩會較好
|
鄧豆豆 發表於 18-10-29 19:20
想請教下如果唔包車
2大1小

如果玩埋水。最小留2個全日
|
鄧豆豆 發表於 18-10-29 19:20
想請教下如果唔包車
2大1小

海生館在大街有巴士到(平日約一小時一班車)
水上活動-早一日同民宿訂活動, 水上活動公司有免費車接送.

鄧豆豆
|
12312 發表於 18-10-29 20:45
海生館在大街有巴士到(平日約一小時一班車)
水上活動-早一日同民宿訂活動, 水上活動公司有免費車接送.

謝謝你回覆
有無住宿同包車介紹
如果我睇返你之前個post
是否有寫。。謝謝