跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 littleT 的帖子

在農場找parttime是否可行?

伯爵府

回覆 Cstsang 的帖子

我真係無諗過向農場........

大宅

如果你現正都擔心,越遲來越擔心?
船到橋頭自然直,擔心不來的!如果在家自己煮飯多,洗費不算大,在港買普通牛扒都要成百元,這裡比較平幾十元好大塊,當然是澳洲牛扒!我們星期日去食韓國餐,都是百多些澳元,我們在香港差不多送要成千幾港元!所以平有平食

大宅

回覆 ltdcorp 的帖子

之前有澳洲朋友叫我開車去幫人清潔家居,好高人工的,但你要識自己開車!

男爵府

我同意你的看法,我過左離幾年,早d既話,小孩會開心d我大仔下年入大學,細仔今年grade 4,我問他想返香港嗎,他說香港小一讀書時老師好惡,佢喜歡依到有好多時間做project.至於揾工我沒有network,黎澳之前一兩個月用seek 搵工,平均sent 二百幾封一個月,有小許feedback,到步就返工。依兩年要接送,只做part time,可接小孩嘛

伯爵府

CFHung 發表於 18-11-17 05:14

我同意你的看法,我過左離幾年,早d既話,小孩會開心d我大仔下年入大學,細仔今年gra ...

你一個月200幾封最後搵到乜嘢工作可以一到步就返工?

男爵府

我是做Finance and Accounting job

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

ltdcorp 發表於 18-11-16 19:08

之前有澳洲朋友叫我開車去幫人清潔家居,好高人工的,但你要識自己開車! ...

最後你有冇去做鐘點?

大宅

回覆 bosch 的帖子

沒有,我都是剛到澳洲!

複式洋房

daisy324 發表於 18-11-6 08:06
我揾agent搞的,都係25000左右,不過最後好多野都係我老公自己寫,寫完agent睇下,visa费係AUD7000沒錯

...

你好,請問你間agent 好嗎?成個申請到批核成功要幾耐?可以pm你間移民agent 給我嗎?

複式洋房

煩惱應否移民,看看以下板主分享"香港人應否移民澳洲之疑慮及事實"。(利申:已得到板主批准轉載)

https://www.facebook.com/hillsmi ... sts/516676558722759

男爵府

瑞棋 發表於 18-11-22 13:55
煩惱應否移民,看看以下板主分享"香港人應否移民澳洲之疑慮及事實"。(利申:已得到板主批准轉載)

https://ww ...

移民顧問寫的, 非常biased.

伯爵府

Activehealth 發表於 18-11-22 17:45
移民顧問寫的, 非常biased.

當廣告一則, 博下有冇人揾

複式洋房

Hello

男爵府

ltdcorp 發表於 18-11-14 15:04
回覆 gingerrice 的帖子

如果你老公同小朋友都係有澳洲籍,可以自己搞就得啦唔晒錢俾agent!我們一家剛到澳 ...

I expired 10 yrs , can apply too!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

ltdcorp 發表於 18-11-18 06:40
回覆 bosch 的帖子

沒有,我都是剛到澳洲!

……

大宅

Bit2011 發表於 19-5-9 21:37
I expired 10 yrs , can apply too!

請問你是否有家人是澳洲籍?expired 10 年都可以批,可否分享下?謝謝

別墅

errr, there is selective school in aus, if your kids smart enough they can get in and it costs really a bit ( approx 1000aud per year)

大宅

daisy324 發表於 18-11-6 08:06
我揾agent搞的,都係25000左右,不過最後好多野都係我老公自己寫,寫完agent睇下,visa费係AUD7000沒錯

...

Please PM 你的agent, thx...

首頁

尾頁

跳至