我99 臨急臨忙先打比我們食午飯?

tingtingalex
|
我同c6都要返工,次次都即興,冇早啲打比我們,攞假!
同埋講左冇數萬次,我地唔同你地, 隨傳隨到,扔底晒公司啲野唔做,即興食飯。
講真你地有車人士,你地可以去我屋企帶我啲仔女去食飯,唔一定要我們2個係度,就唔帶我啲仔女食飯。
minmin
|
噉,你兩公婆咪唔好去囉
tingtingalex
|
所以咪話唔去.。
shareholder
|
擺款,奴才仲唔下跪?
michellechiu02
|
tingtingalex 發表於 18-10-14 13:56
同埋講左冇數萬次,我地唔同你地, 隨傳隨到,扔底晒 ...

可能怕你地介意帶左小朋友出去?
有d JM會介意做父母嘅無去,反而d長老帶左小朋友出去
木土土
|
tingtingalex 發表於 18-10-14 13:56

「我們2個唔係度,就唔帶我啲仔女食飯」

應該好多新抱希望係咁
cara.mak
|

係咁。唔知點解我奶奶都係咁,好奇怪,但佢又唔係有心架禾,佢地無預早通知呢個觀念,我老爺都受左奶奶呢方面好多年。 唯有樓主睇開啲,佢地唔係有心既
MeowMuiMui123
|
唔理就得啦。呢d位我由我老公應對。

littlesister
|
唔得閒咪話唔去囉,唔駛勞氣喎
Jessie688
|
屋企人得閒咪去唔得閒咪下次,好少事。
二小姐
|
唔好話99

有d朋友都係咁,唔啱時間咪唔去囉

Charlotte_mom
|
到佢臨急臨忘要你準備好個細路俾佢帶出街,你咪仲慶
mandy952
|

未話唔去,再唔係話開會,大把借口啦
mandy952
|
Charlotte_mom 發表於 18-10-14 17:01
到佢臨急臨忘要你準備好個細路俾佢帶出街,你咪仲慶

呢點無論如何都唔會應承
Abbie_mimi
|

為左食晏,即日攞假?公司自己嘅?咪玩啦!一句返緊工有野做咪rejected 佢,唔洗諗
LokYauYau
|

唔係話佢啱,但小事一樁。何必放在心忟呢?
唔得閒咪唔去,等佢撞幾次板law,不要為小事動氣
李豆豆
|
食個午飯要攞假? 咁都去?
Jasmine-4711
|
Just say no.
water-lily
|
木土土 發表於 18-10-14 14:09
「我們2個唔係度,就唔帶我啲仔女食飯」

應該好多新抱希望係咁

我絕對welcome 兩老帶佢地去食飯,只要通知一聲就得
tsung
|
老人家喺咁的,一心只想你哋返去食飯,唔好嬲!