聽人講糖係毒品,我覺得真係講得無錯

beiette
|
前兩日開始戒糖,唔食甜食同唔飲有糖飲品。但超難頂,第二日直頭覺得個人無精神,好想怒食朱古力 真係好似人地戒毒咁
tansyneko    發表於 18-10-15 13:29
tsung
|
beiette 發表於 18-10-14 15:09
前兩日開始戒糖,唔食甜食同唔飲有糖飲品。但超難頂,第二日直頭覺得個人無精神,好想怒食朱古力 ...

想食甜嘢時可以水果或少量乾果代替
crystal媽咪
|
beiette 發表於 18-10-14 15:09
前兩日開始戒糖,唔食甜食同唔飲有糖飲品。但超難頂,第二日直頭覺得個人無精神,好想怒食朱古力 ...

好多人都話食糖皮膚差。我食少咗,有啲唔知情嘅人話我皮膚好咗
beiette
|
crystal媽咪 發表於 18-10-14 15:20
好多人都話食糖皮膚差。我食少咗,有啲唔知情嘅人話我皮膚好咗 :holdyrmou ...

我知道自己一食朱古力就喪爆瘡
crystal媽咪
|
beiette 發表於 18-10-14 15:21
我知道自己一食朱古力就喪爆瘡

朱古力好毒,所以我都好少食。
但我有血糖同血色素低,唔可以唔食糖果。之前係當零食,不停食。而家係有需要先食
一人之下
|
我一戒糖即瘦
wcpcelia    發表於 18-10-15 15:49
beiette
|
crystal媽咪 發表於 18-10-14 15:23
朱古力好毒,所以我都好少食。
但我有血糖同血色素低,唔可以唔食糖果。之前係當零食,不停食。而家係有需 ...

朱古力真係好難戒,我呢幾日成個腦都係朱古力
叮妹
|
好多人都話食糖皮膚差。我食少咗,有啲唔知情嘅人話我皮膚好咗 :holdyrmou ...

真系會好D,我飲少幾日凍檸茶真系好快見效,但一飲番又差番
beiette
|
一人之下 發表於 18-10-14 15:23
我一戒糖即瘦

really ?
crystal媽咪
|
beiette 發表於 18-10-14 15:26
朱古力真係好難戒,我呢幾日成個腦都係朱古力

慢慢戒,將每次食嘅份量減少
crystal媽咪
|
叮妹 發表於 18-10-14 15:26
真系會好D,我飲少幾日凍檸茶真系好快見效,但一飲番又差番

凍檸茶呢啲無益飲少啲,我好少飲
Ononluk
|
樓主平時食好多糖?你戒糖定全戒碳水化合物呀?
beiette
|
Ononluk 發表於 18-10-14 15:28
樓主平時食好多糖?你戒糖定全戒碳水化合物呀?

係呀,起碼每日都會食朱古力⋯ 我只戒糖,碳水化合物無戒
一人之下
|
beiette 發表於 18-10-14 15:27
really ?

除咗飲咖啡奶茶吾落糖,仲有吾食加糖的麵包、蛋糕、零食,仲有連粥粉麵飯都戒埋,一個月瘦到8磅。
beiette
|
一人之下 發表於 18-10-14 15:30
除咗飲咖啡奶茶吾落糖,仲有吾食加糖的麵包、蛋糕、零食,仲有連粥粉麵飯都戒埋,一個月瘦到8磅。
...

即係戒埋澱粉質?
一人之下
|
beiette 發表於 18-10-14 15:31
即係戒埋澱粉質?

又吾係全部,我有食蕃薯、薯仔、粟米呢啲,不過係午餐食,晚餐就全戒澱粉。仲有我每星期都會出街食一次早餐,會食多士同米粉,吾算戒晒澱粉,但糖就真係戒晒。
beiette
|
一人之下 發表於 18-10-14 15:34
又吾係全部,我有食蕃薯、薯仔、粟米呢啲,不過係午餐食,晚餐就全戒澱粉。仲有我每星期都會出街食一次早 ...

除左輕左,身體有無咩變化?

Charlotte_mom
|
有一排咳到甩肺(已到氣管炎程度),戒口,本身又無胃口,一日除正餐只有茶同水
兩星期瘦到人魚線都走埋出黎
一人之下
|
beiette 發表於 18-10-14 15:36
除左輕左,身體有無咩變化?

我覺得無咁水腫
jacky1666_hk
|

真?