請問邊度配眼鏡和配con平靚正?

camanbi
|
請報料thx
fionakong2008
|
采豐行
小談心
|
camanbi 發表於 18-10-14 16:56
請報料thx

我之前在團購眼鏡88買左副299嘅眼鏡,全程sales冇迫你upgrade之類,成個過程又舒服,又任你揀,所以啱啱再見團購,決定買多副做後備或轉款,之前反而在所謂嘅快配眼鏡店到配,話就就299全包,跟住又話要加薄又話加散光,我帶20年眼鏡,散光加錢都第一次聽,最後接近700賣單,都唔緊要,副眼鏡帶到你暈囉,仲要話你未適應。所以,我個人覺得,配眼鏡,都係去返眼鏡88這類比較傅統嘅會好啲。
至於con, 只要你有舊嘅度數,我自己會上網買,你search下會有好多,但要留意果間水貨定行貨,會比眼鏡店平好多,平幾十蚊一盒
wcpcelia    發表於 18-10-14 19:39
camanbi
|
小談心 發表於 18-10-14 18:23

我之前在團購眼鏡88買左副299嘅眼鏡,全程sales冇迫你upgra ...

請問眼鏡88團購咩網?
配con有無邊間好介紹?謝謝你
小談心
|
camanbi 發表於 18-10-15 02:33
請問眼鏡88團購咩網?
配con有無邊間好介紹?謝謝你

g字頭的團購網,都出左幾日,你上去睇下落架未,con就我自己都係上網打關鍵字 search 左幾間再比較,叫依時,你自己再找找
cake05
|
回覆 fionakong2008 的帖子

采豐$?
crycrypigpig
|
Hktv good, 又平又唔駛焗買得多先平,買左兩轉都ok冇投訴
moonlight9198
|
camanbi 發表於 18-10-14 16:56
請報料thx

EGG呢排做緊配1副,同一個客,同度數第2副半價。最平380蚊都有一副鏡連架,我都剛配左2副老花,一副拎出街,一副響家中用,570蚊兩副,攪掂。EGG都係眼鏡88既姐妹店。
|
小談心 發表於 18-10-14 18:23

我之前在團購眼鏡88買左副299嘅眼鏡,全程sales冇迫你upgra ...

散光太深,超過300度,
鏡片可能要加錢,
普通鏡片唔清楚,
全視線鏡片就一定要加錢,
眼鏡88,$299團購果種,
之前睇過,要限定鏡架,
少款,而家唔清楚,
因我都有眼鏡響眼鏡88配過。
小談心
|
moonlight9198 發表於 18-10-16 22:40

散光太深,超過300度,

百零度散光咋喎
二百幾,三百度近視
|
小談心 發表於 18-10-16 23:13
百零度散光咋喎
二百幾,三百度近視

咁正常呢個度數唔使再另外加錢,
但好多眼鏡鋪亂收費,所以要問清楚,格下價。
小談心
|
moonlight9198 發表於 18-10-17 01:05
咁正常呢個度數唔使再另外加錢,
但好多眼鏡鋪亂收費,所以要問清楚,格下價。
...

係囉!果次又帶住小孩,坐底試好曬,開曬單,又搞左成半粒鐘,佢又自己一路開一路自言自語咁話收費,我都冇好為意,返到屋企睇單先知收咗散光費,而且驗眼又唔似視光c做,一個类似看舖廿零歲嘅姐姐仔 ,好似淨係負責抄數據咁
|
小談心 發表於 18-10-17 03:35
係囉!果次又帶住小孩,坐底試好曬,開曬單,又搞左成半粒鐘,佢又自己一路開一路自言自語咁話收費,我都 ...

我都有200度散光,
就算配普通鏡片,或全視線鏡片都唔會另收費,
同埋視光師,通常我見到眼鏡鋪既驗眼視光師,都會比較有經驗,
年紀比較大些的。
|
小談心 發表於 18-10-17 03:35
係囉!果次又帶住小孩,坐底試好曬,開曬單,又搞左成半粒鐘,佢又自己一路開一路自言自語咁話收費,我都 ...

前個星期一配的。

12號拎眼鏡,呢張係我叫佢地影印黎比我既copy 。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小談心
|
moonlight9198 發表於 18-10-17 09:16

前個星期一配的。

我唔係呢間,呢間係眼鏡88嘅支公司,唔會太差
|
小談心 發表於 18-10-17 10:25
我唔係呢間,呢間係眼鏡88嘅支公司,唔會太差

都ok喎,我副老花自己唔小心整爛左,咁就去配老花,平時出街就會帶全視線鏡片,冇老花的,因我帶唔到漸進,試過好頭暈。
小談心
|
moonlight9198 發表於 18-10-17 12:23
都ok喎,我副老花自己唔小心整爛左,咁就去配老花,平時出街就會帶全視線鏡片,冇老花的,因我帶唔到漸進 ...

egg係眼鏡88支線,只不過我家附近冇,唔方便我
|
小談心 發表於 18-10-17 18:45
egg係眼鏡88支線,只不過我家附近冇,唔方便我

有些分店係可即配即拎。等1個鐘度,你睇下附近有冇。
旺角,將軍澳,都有,
其他地區都有,但唔清楚,
因呢兩區我家人都配過,
Ms洪
|
moonlight9198 發表於 18-10-17 09:16

前個星期一配的。

請問你哩個價錢已經係鏡片加鏡框價錢?380+190?
|
Ms洪 發表於 18-10-18 11:00
請問你哩個價錢已經係鏡片加鏡框價錢?380+190?

係呀!鏡片連鏡架。暫時都仲做緊呢個promot。但唔知做到幾時,都做左成個月,應該就快做完,要配就要快。
因我配2副,
但記住要同一個人,要同度數。
先會第2副半價。