網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

淘咗一間店嘅嘢,問佢幾時發,星期五話星期六發,星期六無發,又完全唔回覆,咁我申請退款淘過另一間,我一申請退款佢就發貨,仲拒絕我退款申請………所以搵咗淘寶介入,有無jm 都試過?通常成唔成功?

大宅

我半年前就係跟你一模一樣, 淘寶介入 係等如廢, 你不要件貨是可以, 但你首先要求你拒絕接收件貨 即是你要叫上面收貨個單位不能簽收,萬一真係簽收左 你就要把件貨寄回賣家 賣家才退回款項給你。根本淘寶退款機制是無用 賣家可照樣發貨 發左後你無符

複式洋房

cfaye 發表於 18-10-14 20:13
我半年前就係跟你一模一樣, 淘寶介入 係等如廢, 你不要件貨是可以, 但你首先要求你拒絕接收件貨 即是你 ...

我已經同集運講咗,佢話盡量留意,會幫忙拒收,即係如果拒收咗就可能可以退到?

大宅

拒收后 件貨應該退回賣家

大宅

我上個月試過同你一樣,又係賣家一直唔發貨,到我上午話申請退款,賣家當時都同意的,到下午就突然話發左貨,又係拒絕我申請退款,我就即刻同集運倉果邊講,叫佢幫我拒收件貨,集運話佢可以幫我拒收,但就提醒我,如果見到派件中既信息,就要即刻通知集運果邊,等佢地可以留意住,佢話因為D速遞通常一大袋咁送去集運倉的,佢要響果堆野入面同我即時搵番件貨出黎拒收,如果唔係,佢地就好容易簽收左,到時就拒收唔到

複式洋房

ube0713 發表於 18-10-17 00:09
我上個月試過同你一樣,又係賣家一直唔發貨,到我上午話申請退款,賣家當時都同意的,到下午就突然話發左貨 ...

我有通知集運,好似都拒收咗

首頁

尾頁

跳至